Gasperini stapt zonder morren op na negatief unicum, clubleiding weigert

Reacties

Atalanta Bergamo plaatste zich voor het eerst sinds de aanstelling van trainer Gian Piero Gasperini niet voor Europees voetbal en de Italiaanse coach erkent dat dit gevolgen voor hem kan hebben. De clubleiding wil daar echter niets van weten.

Gasperini stapt zonder morren op na negatief unicum, clubleiding weigert
© Imago
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
0 - 1
Empoli
Empoli

Gasperini werd in de zomer van 2016 aangesteld door Atalanta en met een vierde eindklassering werd direct Europa League-voetbal bewerkstelligd. De coach liet vervolgens de Champions League-droom in vervulling gaan: in het seizoen 2019/20 werd zelfs de kwartfinale bereikt.

Zaterdagavond ging het echter mis voor Atalanta. Zelf verloor het met basisspelers Hans Hateboer, Marten de Roon én Teun Koopmeiners van Empoli, terwijl Fiorentina juist won van Juventus. Het gevolg: Atalanta eindigde op de achtste plek en valt dus buiten de plekken voor Europees voetbal.

'Als de clubleiding wil dat onze wegen scheiden, zal ik dat zonder klagen accepteren', trok Gasperini het boetekleed aan na een wisselvallig seizoen. 'De wedstrijd tegen Empoli reflecteerde onze tweede seizoenshelft. We creëren veel, maar maken het niet af', concludeerde de Italiaan bij DAZN.

Directeur Luca Percassi wil niets weten van een afscheid van Gasperini, wiens contract nog twee jaar doorloopt. 'We gaan honderd procent zeker door met Gasperini', was de beleidsbepaler stellig. 'We focussen ons op het doen van dingen op een eenvoudige manier en we onthouden het motto waar mijn vader altijd naar streeft richting een nieuw seizoen. Eerst veertig punten halen om lijfsbehoud te waarborgen, daarna is alles mogelijk.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.