Galliani: 'Ik ben naar de hel geweest en weer terug'

Adriano Galliani, vice-voorzitter van AC Milan, beleefde zondag naar eigen zeggen een horroravond. Door de late zege tegen Siena (1-2) werd de derde plaats, die recht geeft op de voorronde van de Champions League, ternauwernood veiliggesteld.

Zeven minuten voor tijd stond Milan nog met 1-0 achter, terwijl Fiorentina 1-5 voorstond tegen Pescara. In dat geval eindigde Viola op de derde plek. Door een trefzekere strafschop van Mario Balotelli en een doelpunt in de 87ste minuut van Philippe Mexès kwam Milan uiteindelijk goed weg.

'Ik ben naar de hel gegaan en weer teruggekeerd', vertelde Galliani na afloop van de spannende wedstrijd. 'Zeven minuten voor tijd hadden we geen Champions League-plek meer. Toen Massimo Ambrosini in de 69ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg, dacht ik echt dat het over was.'

'Gelukkig kregen we een strafschop en toen Mario Balotelli erachter ging staan wist ik dat hij ging scoren', vervolgt de vice-voorzitter. 'We speelden weliswaar erg slecht, maar de derde plaats moesten we echt bereiken. Dat was essentieel voor ons.'

Fiorentina, dat uiteindelijk als vierde is geëindigd, en Udinese spelen volgend seizoen in de Europa League. Napoli en Juventus zijn met respectievelijk de tweede en eerste positie geplaatst voor de Champions League.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.