Milan komt goed weg in Siena, Udinese in Europa League

AC Milan heeft zich in de uitwedstrijd tegen Siena ternauwernood geplaatst voor de voorrondes van de Champions League, waardoor Fiorentina ondanks een ruime zege bij Pescara naar de Europa League gaat. Udinese volgde de Toscaanse club met een overtuigende zege bij Inter.

Milan komt goed weg in Siena, Udinese in Europa League

Siena – AC Milan 1-2AC Milan kon in de uitwedstrijd tegen Siena de kroon op het seizoen zetten door zich te plaatsen voor de voorronden van de Champions League, maar had de grootste moeite om die klus te klaren. Want waar Robinho en Mario Balotelli telkens op Siena-sluitpost Andrea Pegolo stuitten, kopte verdediger Claudio Terzi in de 25ste minuut wel raak namens de al gedegradeerde thuisclub.

Milan ging vervolgens naarstig op zoek naar een goal, maar kreeg in de 68ste minuut een nieuwe tegenslag te verwerken toen aanvoerder Massimo Ambrosini van het veld moest met zijn tweede gele kaart. Nadat ook Terzi was weggestuurd, kreeg Milan in de slotfase dan toch loon naar werken. Balotelli schoot in de 84ste koeltjes raak vanaf de stip, waarna Philippe Mexès (foto) de Rossoneri in extase bracht door drie minuten voor tijd in twee instanties te scoren.

Daardoor kan Milan ook komend seizoen weer uitkomen in de Champions League. Als de drievoudig winnaar van het miljoenenbal de voorrondes overleeft is de vijfde opeenvolgende deelname aan het CL-hoofdtoernooi een feit.

Pescara – Fiorentina 1-5De van een schorsing teruggekeerde Adem Ljajic bracht de vereiste drie punten al in de eerste helft in veilige haven. De Servische aanvaller werd door zijn ploeggenoten Juan Cuadrado en Mati Fernández twee keer in kansrijke positie in stelling gebracht en faalde oog in oog met Pescara-doelman Mattia Perin niet.

Vervolgens was het voor Fiorentina een koud kunstje om de zesde overwinning in zeven wedstrijden in veilige haven te brengen. Fernández maakte er nog binnen het half uur 0-3 van met een schot van afstand, waarna Stevan Jovetic en Ljajic (en dus een hattrick) in het eerste kwartier na rust voor 0-5 zorgden.

Hoewel Marco Vittoglio een kwartier voor tijd nog scoorde namens de al gedegradeerde hekkensluiter, kon Fiorentina zich in het slotstuk van de wedstrijd bezighouden met wat er gebeurde in Siena. Omdat AC Milan daar in de absolute slotminuten een 1-0 achterstand omboog, moet de ploeg van trainer Vincenzo Montella genoegen nemen met Europa League-voetbal.

Internazionale – Udinese 2-5Udinese moest in de strijd om de met het oog op Europa League-voetbal felbegeerde vijfde plaats afrekenen met het kwakkelende Internazionale, dat door een blessuregolf slechts één punt in de laatste vijf wedstrijden pakte. Een overwinning van Udinese zou betekenen dat het nummer zes Lazio op de ranglijst sowieso onder zich zou houden.

De ploeg van trainer Francesco Guidolin slaagde wonderwel in die doelstelling, want al na tien minuten stond er een 0-2 voorsprong op het scorebord dankzij treffers van Giampiero Pinzi en Maurizio Domizzi. Inter-verdediger Juan Jesus deed in de twaalfde minuut wel wat terug, maar Antonio Di Natale herstelde de marge nog voor rust met zijn 23ste Serie A-treffer van het seizoen.

Na de pauze beet Inter nogmaals van zich af door een treffer van Tommaso Rocchi, maar omdat Gabriel Silva en Luís Muriel de teller voor Udinese opschroefden naar vijf was er geen twijfel over mogelijk wie als overwinnaar van het veld zou stappen in Stadio Giuseppe Meazza. Udinese eindigt daardoor als vijfde boven de bekerfinalisten AS Roma en Lazio, die op 26 mei gaan uitmaken wie het laatste Europa League-ticket van Italië krijgt.

Overige uitslagenAS Roma - Napoli 2-1Torino - Catania 2-2Palermo - Parma 1-3Atalanta - Chievo 2-2Bologna - Genoa 0-0 Cagliari - Lazio 1-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen