Balotelli aast op eigen record en CL-ticket met AC Milan

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Serie A. Voor de 37ste speelronde is dat het duel tussen AC Milan en AS Roma van zondagavond (20.45 uur).

Balotelli aast op eigen record en CL-ticket met AC Milan


AC MILAN
Klassering 3de plaats (68 punten uit 36 duels)

Vorm AC Milan is met een zege op AS Roma zeker van de derde plaats in de Serie A. Een knappe prestatie voor het team van trainer Massimiliano Allegri. Zeker met de wetenschap dat de hoofdmacht de eerste maanden van het nieuwe seizoen dramatisch heeft gepresteerd. Even was er bij AC Milan zelfs hoop op de tweede plaats (rechtstreekse plaatsing voor de Champions League). Maar de voorbije periode bleek andermaal dat de Rossoneri het tegen de zogeheten topteams moet afleggen. In de confrontaties in april, met Juventus (0-1), Napoli (1-1), Fiorentina (2-2), werden punten gemorst. Hierdoor is het gat met Napoli na 36 speelronden zeven punten.

Opvallend Mario Balotelli staat na elf competitieduels voor AC Milan op het zeer knappe aantal van elf treffers. Voor het Italiaanse enfant terrible lonkt een persoonlijk record. Met inbegrip van zijn drie goals dit seizoen voor Manchester City (één competitie, één League Cup, één Champions League) staat Balotelli op veertien. De voorbije jaargang was de aanvaller in Manchester goed voor zeventien goals in officieel verband. Dertien daarvan maakte hij in de Premier League.

Afwezigen De Jong, Krkic, Montolivo, Antonini, Bonera, Balotelli

AS ROMA
Klassering 6de plaats (58 punten uit 36 duels)

Vorm AS Roma kan moed putten uit zijn recente prestaties op vreemde bodem. De laatste twee uitduels, met Fiorentina (0-1) en Torino (1-2), werden gewonnen. Daarnaast boekte AS Roma een indrukwekkende 2-3 zege bij Internazionale tijdens de return van de halve finale om de Coppa Italia. Gerekend over de uitwedstrijden bezet de Giallorossi de vierde plaats in de Serie A, dat is drie plaatsen hoger dan de reguliere klassering.

Opvallend Bij afwezigheid van de geblesseerde Maarten Stekelenburg stond Bogdan Lobont de laatste drie competitieduels onder de lat van AS Roma. Een opvallende keuze van trainer Aurelio Andreazzoli, aangezien de Roemeense ex-goalie van Ajax nog niet zo heel lang geleden derde keus was. Tot het ontslag van Zdenek Zeman was de Uruguyaan Mauro Goicoechea dertien competitiewedstrijden op rij de nummer 1. Na een blunder in de thuiswedstrijd tegen Cagliari (2-4, laatste duel onder Zeman) werd Stekelenburg in ere hersteld. Naar nu blijkt is Goicoechea meteen tot derde doelman gedegradeerd. Lobont, tussen 2000 en 2005 goed voor 49 Eredivisie-duels voor Ajax, fungeert sinds 2009 als wisselkeeper in Rome.

Afwezigen Stekelenburg

AS Milan won voor eigen publiek 45 van zijn 75 voorgaande thuisontmoetingen met AS Roma in Serie A-verband. Zeventien keer hield het een punt over. Opvallend genoeg is AS Roma juist de laatste jaren succesvol in San Siro. Tot de 2-1 nederlaag van vorig seizoen had het daar vier keer op rij gewonnen. Zlatan Ibrahimovic bevrijdde AC Milan met twee treffers van de Romeinse vloek. Pablo Osvaldo had de score dat duel geopend.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2007/08 AC Milan - AS Roma 0-1
2008/09 AC Milan - AS Roma 2-3
2009/10 AC Milan - AS Roma 2-1
2010/11 AC Milan - AS Roma 0-1
2011/12 AC Milan - AS Roma 2-1


Tekst: Vincent Okker



Bekijk hier al onze video's