Galatasaray grijpt in: andere coach voor Donk

Reacties

Galatasaray heeft coach Igor Tudor en zijn staf na tien maanden per direct op straat gezet. Het besluit komt nadat de Turkse topclub afgelopen zondag met 2-1 verloor van promovendus Yeni Malatyaspor. Het ontslag biedt mogelijk nieuwe kansen voor Ryan Donk.

Galatasaray grijpt in: andere coach voor Donk

Het seizoen begon dramatisch voor Galatasaray. In de tweede voorronde van de Europa League werd het uitgeschakeld door het veel lager ingeschatte Östersunds FK uit Zweden. In de competitie startte het wel voortvarend met zeven overwinningen uit de eerste acht wedstrijden, maar na die reeks kwam de klad erin en werden drie overwinningen afgewisseld met vier nederlagen.

Onder het regime van Tudor kwam Donk niet aan spelen toe. Afgelopen weekend zat de Nederlandse middenvelder pas voor het eerst op de bank, maar hij mocht nog niet invallen. Nigel de Jong staat ook onder contract bij de club uit Istanbul, maar moet weg van het bestuur en staat daarom niet ingeschreven voor dit seizoen. 

Ondanks de slechte resultaten van de laatste weken staat Galatasaray nog wel tweede in de Turkse Süper Lig met slechts één punt achterstand op het Istanbul Basaksehir van Eljero Elia.

Tudor was in februari de opvolger van Jan Olde Riekerink. Wie de Kroatische coach gaat opvolgen is nog niet bekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.