Weergaloze Babel maakt titelstrijd weer spannend met eerste hattrick

Reacties

Besiktas heeft zondagavond aan de hand van uitblinker Ryan Babel optimaal geprofiteerd van puntenverlies van stadsgenoot Galatasaray. Tegen Osmanlispor werd het 5-1, Babel nam drie doelpunten voor zijn rekening.

Weergaloze Babel maakt titelstrijd weer spannend met eerste hattrick

Galatasaray ging speelronde zestien in als koploper van Turkije, maar ging zondag onderuit tegen Yani Malatyaspor, waar Nacer Barazite de hele wedstrijd op de bank bleef (2-1). Istanbul Basaksehir won eerder op de zondag al van Antalyaspor en nam daardoor de koppositie over. Besiktas kon de titelstrijd weer een stuk spannender maken door Osmanlispor te verslaan en het was Babel die een hoofdrol vertolkte.

Na een half uur kopte Babel de 1-0 binnen en vlak voor rust verdubbelde hij met wederom het hoofd de score in Istanbul. Kort na de theepauze voltooide Babel zijn eerste hattrick in zijn profcarrière. Ditmaal schoot de Nederlander vanuit een moeilijke hoek kiezelhard raak: 3-0. Ook Álvaro Negredo en Cenk Tosun deden nog een duit in het zakje. Negredo benutte een rebound, Tosun schoot binnen in de korte hoek. De late tegentreffer van Osmanlispor was er één voor de statistieken: 5-1.

Door de overwinning kruipt Besiktas dichter naar rivaal Galatasaray toe, het verschil op de ranglijst tussen de nummer drie en twee bedraagt twee punten. Basaksehir sluit speelronde zestien als koploper af met 33 punten, één meer dan Galatasaray.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.