Gakpo: 'Ik denk dat ik het vertrouwen heb terugbetaald'

Cody Gakpo kan zijn geluk niet op na zijn eerste doelpunt in het shirt van Oranje. De buitenspeler maakte de 4-0 in het WK-kwalificatieduel met Montenegro en was na afloop vooral blij dat hij het vertrouwen van bondscoach Louis van Gaal niet had geschaad.

4 - 0
Montenegro
Montenegro

'Het is geweldig als de bondscoach vertrouwen in je heeft. Ik denk dat ik het heb terugbetaald. We lijken per wedstrijd te groeien. Het is goed dat we deze wedstrijd overtuigend hebben gewonnen. We hopen dit mee te kunnen nemen naar de volgende wedstrijd, zodat we ook van Turkije winnen', zei Gakpo tegenover UEFA.com.

Gakpo plaatst ondanks de mooie avond wel een kanttekening. 'In de eerste helft was het nog lastig, we hadden moeite om ruimtes te vinden. Gedurende de wedstrijd slaagden we erin om Montenegro uit elkaar te spelen en boekten we uitendelijk een heel goed resultaat.'

Collega-aanvaller Memphis Depay is trots op Gakpo. 'Het is heerlijk om Gakpo goed te zien spelen, ik ben zo blij voor hem. Ook voor Malacia, die zijn debuut maakte. Bergwijn had ook een fantastische invalbeurt. Dat is belangrijk en precies wat we nodig hebben: jonge sterke spelers die creatief zijn', vertelde Memphis.

Bondscoach Louis van Gaal voorspelde al dat Gakpo zou scoren. 'Ik zei in de rust dat hij een goal zou gaan maken als hij hoger op het veld ging staan.'