Gakpo helpt Liverpool op weg naar zege in openingswedstrijd nieuw stadion

Liverpool heeft woensdagavond met 2-4 gewonnen in een oefenwedstrijd op bezoek bij Karlsruher SC uit de 2. Bundesliga. In de openingswedstrijd van het nieuwe Wildparkstadion werd die eindstand mede bereikt door een treffer van Cody Gakpo,

Karlsruher SC
2 - 4
Liverpool
Liverpool

Kosten noch moeite gespaard in Karlsruhe, waar het nieuwe stadion groots en feestelijk werd ingehuldigd met het bezoek van een Europese grootmacht. De eerste doelpuntenmaker in het fonkelnieuwe onderkomen werd echter een roodhemd: Darwin Núñez maakte al in de tweede minuut de 0-1. Het eerste Karlsruhe-doelpunt in het stadion was wél een heel fraaie: Lars Stindl kogelde de bal kiezelhard binnen via de onderkant van de lat.

Sebastian Jung scoorde vijf minuten na rust nogmaals voor de Duitsers, opnieuw een beste poeier. Cody Gakpo scoorde van dichtbij de 2-2 na een knappe draai, in de slotfase zorgde Diogo Jota er met twee goals voor dat The Reds hun manager Jürgen Klopp in zijn thuisland een overwinning bezorgden. Na nog een wedstrijd in Duitsland, tegen Greuther Fürth, gaat Livrpool in Singapore tegen Leicester City en Bayern München spelen. De laatste oefenwedstrijd is in Preston tegen Bundesliga-nieuwkomer SV Darmstadt.

De Premier League opent voor Klopp, Gakpo, Virgil van Dijk (die de eerste helft meedeed) en consorten op 13 augustus in West-Londen met een uitbeurt bij Chelsea. Voor Karlsruhe begint de competitie over tien dagen al met een bezoekje aan VfL Osnabrück.