Gakpo en Zirkzee ondanks coronaperikelen bij Jong Oranje-selectie

Reacties

Ondanks een recente positieve test zitten Cody Gakpo en Joshua Zirkzee bij de selectie van Jong Oranje. Daartoe is besloten na overleg met hun clubs PSV en Bayern München.

Gakpo en Zirkzee ondanks coronaperikelen bij Jong Oranje-selectie
© Pro Shots

Gakpo miste de laatste vijf duels van PSV doordat hij besmet was met het coronavirus, terwijl Zirkzee donderdag positief testte nadat hij nog wel gewoon op de bank zat bij Bayern in het Champions League-duel met Red Bull Salzburg (2-6). Omdat Jong Oranje pas komende woensdag verzamelt, is er op dit moment voldoende perspectief om beide spelers in de definitieve selectie op te nemen.

Verder herbergt de selectie van bondscoach Erwin van de Looi de bekende namen, onder wie de bij het grote Oranje afgevallen Feyenoord-doelman Justin Bijlow en Ajax-verdediger Perr Schuurs. Ook aanvallers Myron Boadu (AZ), Javairô Dilrosun (Hertha BSC) en Justin Kluivert (RB Leipzig) hebben al ervaring als A-international, maar melden zich bij het al voor het EK geplaatste Jong Oranje.

Programma Jong Oranje


Zo 15 nov. 2020

Wo 18 nov. 2020

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland O21
Meer over Nederland O21
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.