De zegereeks van Bayern München heeft een vervolg gekregen. Het moedige Red Bull Salzburg moest in de slotfase alsnog het hoofd diep buigen.

Red Bull Salzburg
2 - 6
Bayern München

Net als vorige week in Rusland ondervond Bayern München in Oostenrijk een flinke dosis tegenstand in de jacht op weer een zege in de Champions League. Red Bull Salzburg kwam zelfs na zes minuten op voorsprong. Na een gekraakt schot van Sekou Koita kwam de bal voor de voeten van Mergim Berisha, die hard en doeltreffend uithaalde.

In de twaalfde minuut dacht Bayern uit een strafschop op gelijke hoogte te kunnen komen. Scheidsrechter Danny Makkelie herzag op advies van de VAR zijn beslissing. Het vermeende slachtoffer Lucas Hernandez werd aangewezen als dader en dus ging er een streep door de penalty.

Negen minuten later was er geen twijfel of het terecht was dat Makkelie naar de stip wees. Een strafschop was het logische gevolg van de actie van Enock Mwepu op Thomas Müller. Robert Lewandowski was zoals verwacht trefzeker vanaf elf meter.

Op slag van rust kreeg Bayern andermaal de hulp van Salzburg. Dit keer was het de voormalig Ajacied Rasmus Kristensen die na een voorzet van Müller de bal onfortuinlijk in eigen doel werkte.

De Oostenrijkse gastheren kregen net als Lokomotiv Moskou vorige week genoeg kansen om de stand gelijk te trekken. Invaller Masaya Okugawa deed wat de Russen hadden nagelaten; 2-2. In de 79ste minuut zette Bayern de ontsnapping aan puntenverlies in. Na een corner van Joshua Kimmich kopte Jérôme Boateng de 2-3 binnen. Invaller Leroy Sané klaarde met een fraaie treffer de klus voor de Beierse grootmacht, die in de slotfase via Lewandowski en Hernandez alsnog uitliep naar een ruime overwinning.

Daarmee kreeg de zegereeks onder Hansi Flick een vervolg. Precies een jaar na zijn entree als vervanger van de ontslagen Niko Kovac kan de trainer terugkijken op een zeer succesvol eerste jaar aan het roer van Der Rekordmeister. Van de 48 wedstrijden werden er 44 gewonnen, waaronder elf overwinningen in de Champions League. Op dat podium won Flick alles.

Bayern verstevigde met de zege de koppositie in Groep A. De voorsprong op nummer twee Atlético Madrid, dat eerder op de avond gelijk had gespeeld tegen Lokomotiv Moskou, staat op vijf punten.