Frustrerende avond Suárez: kaart voor VAR-kijkje en afgekeurde goal

Atlético Madrid heeft in de Champions League genoegen moeten nemen met een gelijkspel. Lokomotiv Moskou hield de Spanjaarden op 1-1.

Lokomotiv Moskou
1 - 1
Atlético Madrid

Luis Suárez kreeg de eer toegezwaaid voor het opbloeien van João Félix, de vormgever van de successen van de Rojiblancos van de laatste weken. 'Volgens mij komt dit allemaal door de aanwezigheid van Suárez', vertelde trainer Diego Simeone.

Niet alleen Félix profiteert bij Atlético van de aanwezigheid van de voormalig Ajacied. Tegen Lokomotiv Moskou mocht José Giménez zijn dank uitspreken richting zijn landgenoot. Want na een voorzet van Suárez kopte de Uruguayaan in de achttiende minuut knap raak; 0-1.

De voorsprong hield zeven minuten stand. Anton Miranchuk tekende halverwege de eerste helft voor de gelijkmaker uit een strafschop. Scheidsrechter Benoît Bastien oordeelde op advies van de VAR dat Héctor Herrera hands had gemaakt. Dat deed hij na het bekijken van de beelden.

Suárez probeerde de Franse arbiter te beïnvloeden door over de schouder van hem mee te kijken naar de beelden. Veel succes had hij niet. Sterker nog, de spits kreeg een gele kaart voor zijn gedrag, waarbij hij in woord en gebaar zijn punt wilde maken.

De arbitrage zorgde voor meer frustratie bij Suárez en daarmee Atlético. In de 66ste minuut werd de 1-2 van hem afgekeurd. Na een schot van Koke belandde de bal in de voeten van de Uruguayaan, die geen moeite had de bal in het doel te tikken. Maar dat deed hij vanuit buitenspelpositie, zo werd (terecht) geoordeeld door de Franse leiding.

Mede door deze beslissing en enkele knappe reddingen van doelman Guilherme keerde Atlético met een punt terug van het bezoek aan Lokomotiv. Want ook in blessuretijd stond de goalie een treffer van Suárez op aangeven van Félix in de weg. Groep A-leider Bayern München komt later in actie tegen Red Bull Salzburg.