Gakpo: 'Dat was voor iedereen wel een wow-momentje'

Reacties

Cody Gakpo heeft in een interview teruggeblikt op roerige weken bij Liverpool. Eerst kondigde de ongekend populaire manager Jürgen Klopp zijn vertrek op Anfield aan, daarna won de Eindhovenaar zijn eerste prijs in Engelse dienst.

Gakpo: 'Dat was voor iedereen wel een wow-momentje'
© Pro Shots
Nottingham Forest
Nottingham Forest
0 - 1
Liverpool
Liverpool

In gesprek met Viaplay begon Gakpo met reflecteren op die heuglijke gebeurtenis. 'Heel bijzonder natuurlijk. Je komt naar zo'n grote club om prijzen te winnen, dus mooi als je daar dan deel van uitmaakt. Ik heb wel veel gescoord in de League Cup, maar het gaat om het team.' Dat team won de prijs uiteindelijk toen Gakpo niet meer op het veld stond. De Brabander stierf duizenden doden na zijn wissel.

'Op het veld viel de spanning wel mee, maar toen ik eruit ging vond ik het zo spannend... niet normaal. Ik durfde niet te kijken. Beide partijen waren moe. En dan kopt Vir in één van de laatste minuten die bal binnen. Kippenvel. Ja, da's mooi. Ik heb Virgil bedankt na afloop. Hij en ik zijn nog dichter naar elkaar gegroeid. Dat is denk ik logisch als je elkaar elke dag ziet. Sommige weken zie ik hem meer dan mijn vriendin', aldus Gakpo over zijn relatie met team- en provinciegenoot Virgil van Dijk.

Die andere Nederlander in Liverpool-dienst, Ryan Gravenberch, werd door een wilde tackle van Moisés Caicedo uit de wedstrijd geschopt en ontbreekt een tijdje. 'Het had erger kunnen zijn, maar we zullen hem wel een paar weken missen. Dat is zonde voor hem en voor het team. De laatste weken heeft hij veel minuten gemaakt en kon hij laten zien wat wij al wisten dat hij kon', looft Gakpo zijn ploeggenoot.

Tot slot: het aangekondigde vertrek van Klopp. Dat gaat Gakpo en zijn ploeggenoten niet in de koude kleren zitten. 'Dat was voor iedereen wel een wow-momentje. Deelt-ie gewoon even mee, zeg maar. Maar voor ons verandert er op dit moment helemaal niks, je komt snel weer in het ritme van wedstrijd na wedstrijd. We zijn gefocust op het winnen van de prijzen, die knop ging bij iedereen snel om. Het geeft de spelers denk ik een procentje extra om hem een mooi afscheid te bezorgen.'

Liverpool is nog altijd de koploper in de Premier League en speelt zaterdagmiddag uit bij Nottingham Forest. In de FA Cup moeten The Reds op bezoek bij Manchester United, in de Europa League wacht een tweeluik met Sparta Praag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.