Gabriel Jesus stoot Neymar van Braziliaanse Champions League-troon

Reacties

Gabriel Jesus was woensdagavond de grote man bij de 1-4 overwinning van Manchester City op Dinamo Zagreb. De vervanger van de geblesseerde Sergio Agüero zorgde met zijn hattrick voor een Engelse comeback, passeerde een magische grens én nam een Braziliaans Champions League-record in handen.

Gabriel Jesus stoot Neymar van Braziliaanse Champions League-troon
© Pro Shots

City kwam in Kroatië op een 1-0 achterstand, maar met drie doelpunten (een voor rust, twee na de onderbreking) draaide Jesus de rollen om. Het slotakkoord was vervolgens voor Phil Foden (1-4). Voor Jesus betekende zijn tweede doelpunt van de avond zijn honderdste goal uit zijn carrière, wat betekent dat hij nu op 101 treffers staat. Hij maakte 28 van die doelpunten voor Palmeiras, 55 voor Manchester City en 18 voor de Braziliaanse nationale ploeg.

De magische grens van honderd was niet de enige mijlpaal die Jesus in Zagreb bereikte. Hij werd ook de jongste Braziliaan met tien doelpunten in de Champions League achter zijn naam. Neymar maakte zijn tiende goal in het miljardenbal toen hij 23 jaar en 75 dagen oud was, maar Jesus nam het record met zijn 22 jaar en 252 dagen van de superster van Paris Saint-Germain over.

'Nu komen de doelpunten er eindelijk aan en ik ben ontzettend blij', zei Jesus na afloop tegen de BBC. 'Maar ik mag niet stoppen, ik moet blijven scoren en mijn team helpen, met én zonder de bal. Vorige maand scoorde ik maar niet en toen voelde ik me zo slecht, omdat ik leef van doelpunten en mijn team wil helpen.'

Voor dit seizoen staat de teller op 10 doelpunten uit 21 wedstrijden voor City in alle competities. 'Ik ben heel blij voor Gabi', zei Pep Guardiola. 'Hopelijk maakt dit hem weer iets vrolijker. Hij is een vechter en hielp ons al goed met het verdedigende werk, maar hij is een spits, en voor een spits zijn doelpunten ontzettend belangrijk. Maar niet alleen voor hem: ook voor het team. Voor alles eigenlijk.'

De volgende wedstrijd van City is komende zondag, in de competitie tegen Arsenal. Drie dagen daarna wacht de League Cup-ontmoeting met Oxford United.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.