Furieuze Ancelotti haalt uit naar AC Milan na vertrek clubicoon Maldini

Reacties

Carlo Ancelotti heeft uitgehaald naar AC Milan. De oud-speler en- trainer van de Milanese grootmacht vindt het respecteloos hoe de huidige clubleiding is omgesprongen met clubicoon Paolo Maldini.

Furieuze Ancelotti haalt uit naar AC Milan na vertrek clubicoon Maldini
© Pro Shots

Maldini vertrok eerder deze week als technisch directeur, omdat hij volgens Italiaanse media een onoverbrugbaar verschil van inzicht had met de nieuwe eigenaar Gerry Cardinale. Het verhaal gaat dat de Amerikaanse zakenman met Milan op de Moneyball-tour wil en zich op basis van data en algoritmes wil versterken met jonge spelers, terwijl Maldini het niveau in de selectie juist wil opkrikken door in te zetten op duurdere spelers met met ervaring.

Maandag barstte de bom volgens La Gazzetta dello Sport tijdens een meeting, wat tot het vertrek van clubicoon Maldini leidde. Dit leidde tot woedende reacties van de aanhang en ook Ancelotti is er niet over te spreken, vertelde hij tegen Il Giornale. 'In Madrid heb ik geleerd dat geschiedenis altijd moet worden gerespecteerd.'

'Hier zijn legendes als Di Stefano, Amancio, Gento en Puskas iconen die nog steeds gerespecteerd worden. Wat er met Maldini is gebeurd, bewijst een gebrek aan historisch besef en gebrek aan respect voor de Milanese traditie. Het is waar dat je niet wint met geschiedenis, maar de geschiedenis leert hoe je moet winnen', vervolgde Ancelotti zijn vurige betoog.

'Voetbalclubs die denken dat zaken prioriteit hebben boven sportieve verdienste, zijn gedoemd te mislukken', legde Ancelotti uit. De gelouterde coach werkte jarenlang met Maldini, die aanvoerder was van het AC Milan dat twee keer onder leiding van de oefenmeester de Champions League won.

Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.