Fulham meldt zich bij Ajax voor Bassey

Reacties

Ajax heeft een bod van Fulham op Calvin Bassey in beraad. De Londenaren willen volgens The Athletic de verdediger voor zeventien miljoen euro overnemen. VI kan die informatie bevestigen.

Fulham meldt zich bij Ajax voor Bassey
© Pro Shots

Ajax neemt het bod op de 23-jarige Bassey nu in overweging. De Nigeriaans international heeft een ongelukkig debuutjaar in Amsterdam achter de rug en hoewel zijn perspectieven in de hoofdstad zeker niet zijn verkeken, zou een deal in de richting van het vorig jaar aan Rangers FC betaalde bedrag (23 miljoen euro) voor beide partijen een goede uitkomst kunnen zijn. Ook al omdat Ajax transferinkomsten goed kan gebruiken om de spelersgroep verder te renoveren.

Bassey maakte in juli vorig jaar de overstap van Rangers, waarmee hij twee seizoenen geleden de Europa League-finale van Eintracht Frankfurt verloor. De verdediger begon het seizoen als basiskracht bij trainer Alfred Schreuder, maar verloor begin april definitief zijn basisplaats in het elftal van John Heitinga.

Ook Brighton & Hove Albion heeft Bassey, die eerder in Engeland in de jeugdopleiding van Leicester City speelde, op de radar staan. The Seagulls, de werkgever van Joël Veltman, Bart Verbruggen en Jan Paul van Hecke, heeft behalve Bassey ook Mohammed Kudus op de verlanglijst staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.