Fulham dankzij prachtige goals met een been op Wembley

Reacties

Fulham heeft maandag tegen Cardiff City een volgende stap gezet richting de Premier League. De ploeg van manager Scott Parker won in de eerste wedstrijd van de halve finale van de play-offs van het Championship en kan het karwei donderdag in eigen huis afmaken.

Fulham dankzij prachtige goals met een been op Wembley
© Pro Shots
Cardiff City
Cardiff City
0 - 2
Fulham
Fulham

Cardiff eindigde in het Championship op de vijfde plek, met acht punten achter nummer vier Fulham. Beide clubs degradeerden vorig seizoen uit de Premier League en werken sindsdien aan een terugkeer. Dat zat er rechtstreeks niet in, want Leeds United en West Bromwich Albion eindigden bovenaan. Met Swansea City en Brenford wordt nu gestreden om het laatste ticket. Swansea won zondag in de heenwedstrijd met 1-0.

Dat Fulham acht punten meer pakte dan Cardiff was in de onderlinge confrontatie te merken. De thuisploeg, waar Leandro Bacuna in de basis stond, had in het begin van de wedstrijd een goede fase met wat mogelijkheden, maar de bezoekers namen het heft daarna in handen. Joshua Onomah stuitte op keeper Alex Smithies en Tom Cairney raakte de paal.

Vlak na rust was het alsnog raak voor Fulham. Onomah scoorde op fraaie wijze door na een pass van Harrison Reed weg te draaien bij zijn directe tegenstander, twee verdedigers met schijnbeweging het bos in te sturen en vervolgens raak te schieten. Neeskens Kebano gaf Cardiff in de extra tijd de volgende dreun door een vrije trap in het doel te krullen. Uitdoelpunten tellen overigens niet dubbel in de play-offs van het Championship.

Fulham zette daarmee een eerste stap richting de finale op Wembley van 4 augustus. Eerst volgt de return tegen Cardiff komende donderdag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Cardiff City
Meer over Cardiff City
Meer Fulham
Meer over Fulham
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.