Fris Feyenoord in amusante wedstrijd te sterk voor AZ

In een vermakelijk duel heeft Feyenoord met 3-1 van AZ gewonnen. Een half uur voor tijd leken de Rotterdammers in de problemen te komen, maar de ploeg sleepte de overwinning na een rode kaart voor AZ-verdediger Nick Viergever binnen.

Feyenoord begon gretig aan de wedstrijd en zette in de openingsfase veel druk. Daardoor kwam AZ er nauwelijks aan te pas en lukte het de Alkmaarders niet om grip te krijgen op de Rotterdamse ploeg. Het team van trainer Ronald Koeman hield het hoge tempo in de beginfase lang vol, waardoor het doelpunt al enige tijd in de lucht hing. Jean-Paul Boëtius opende in de 25ste minuut dan ook verdiend de score. Met een fraai geplaatst schot, na knap voorbereidend werk van Graziano Pellè, bepaalde hij de stand op 1-0.

Na de rust nam Feyenoord wat tempo terug en moest het uitkijken voor de counters van AZ, dat de druk naarmate de tijd verstreek begon op te voeren. In de 63ste minuut kwam de ploeg van Gertjan Verbeek met enig geluk op gelijke hoogte. Een schot van Roy Beerens werd door Bruno Martins Indi van richting veranderd, waardoor keeper Erwin Mulder kansloos was.

AZ begon steeds beter in de wedstrijd te komen, maar kreeg met de rode kaart van Nick Viergever (overtreding op Lex Immers) een tegenvaller te verwerken. Met een man meer konden de Rotterdammers weer domineren, wat resulteerde in een enorme kans voor Ruben Schaken.

De aanvaller was AZ-keeper Esteban al voorbij, maar zag zijn inzet op de lijn gekeerd worden door Reijnen. Lang hoefden de Feyenoord-supporters daar niet van te balen, aangezien Jordy Clasie een minuut later met een hard schot voor de 2-1 zorgde.

Met tien man was AZ niet meer in staat om een goal te maken. Feyenoord verdedigde de voorsprong niet alleen uitstekend, het bleef ook zoeken naar het doelpunt dat de nekslag voor de Alkmaarders zou betekenen. Boëtius was dicht bij zijn tweede doelpunt, maar raakte de paal.

In de absolute slotfase kwam dan alsnog de bevrijdende treffer. Boëtius en Tonny Vilhena gingen met z'n tweeën op Esteban af, waarna Boëtius de goal aan zijn teamgenoot gunde. Vilhena bleef koel en bepaalde de eindstand op 3-1.

Feyenoord deelt nu de tweede plaats met Ajax, maar kan bij een overwinning van FC Twente op PEC Zwolle weer een positie zakken. AZ staat op de elfde positie.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.