Frenkie de Jong krijgt direct het vertrouwen bij Barcelona

Reacties

Frenkie de Jong wordt direct voor de leeuwen gegooid door Barcelona-trainer Ernesto Valverde. De van Ajax overgekomen spelmaker heeft een basisplaats in de eerste wedstrijd van het seizoen, waarin Athletic Bilbao de tegenstander is.

Frenkie de Jong krijgt direct het vertrouwen bij Barcelona
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
1 - 0
Barcelona
Barcelona

De Jong krijgt als verdedigende middenvelder de voorkeur boven Sergio Busquets en vormt een middenveld met Carles Aleña en Sergi Roberto. Daarmee wordt de Oranje-international beloond voor zijn ijzersterke voorbereiding. De Jong maakte dusdanig veel indruk dat hij door Spaanse media al is betiteld als 'het koopje van het jaar', terwijl Barcelona exclusief bonussen toch 75 miljoen euro overmaakte naar Ajax.

Ook de andere topaankoop van Barcelona, Antoine Griezmann, heeft een basisplaats. De Franse international is de vervanger van Lionel Messi op de rechterflank. Messi is nog altijd geblesseerd en ontbreekt daarom in de wedstrijdselectie. Ousmane Dembélé en Luis Suárez completeren de aanval.

Opstelling Barcelona:
Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; Aleña, De Jong, Roberto; Griezmann, Suárez, Dembélé

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Als Frenkie op de bank begint, is Valverde niet goed bij zijn hoofd'
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.