Frenkie de Jong en Miedema houden Oranje-eer hoog bij nominaties wereldelftal

Reacties

Frenkie de Jong en Vivianne Miedema zijn de enige Nederlanders die kans maken op de eervolle plek in de FIFA FIFPRO World XI. De namen van de twee Oranje-internationals staan op de shortlists.

Frenkie de Jong en Miedema houden Oranje-eer hoog bij nominaties wereldelftal
© Pro Shots

De FIFPro World XI komt tot stand door de stemmen van de voetballers zelf. Wereldwijd is gevraagd wie hun favoriet is voor de linies doel, verdediging, middenveld en aanval. Op basis van de stemmen is een shortlist van 23 spelers opgesteld. Daarvan wordt het FIFA FIFPro World XI samengesteld.

Bij de mannen is De Jong de enige Nederlander die in aanmerking komt voor het wereldelftal, dat op 17 januari bekend wordt gemaakt. De Oranje-international is voor een plek op het middenveld kandidaat. Sergio Busquets (Barcelona), Kevin De Bruyne (Manchester City), Bruno Fernandes (Manchester United), Jorginho en N'Golo Kanté (beiden Chelsea) zijn zijn concurrenten.

Bij de vrouwen houdt Miedema de Nederlandse eer hoog. De spits van Arsenal is voor de aanvalslinie genomineerd met de Deense Pernille Harder (Chelsea), de Australische Samantha Kerr (Chelsea), de Braziliaanse Marta (Orlando Pride), de Amerikaanse Alex Morgan (Tottenham Hotspur), de Kameroense Gabrielle Onguene (CSKA Moskou) en de Amerikaanse Megan Rapinoe (OL Reign).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.