Fredy neemt na één jaar alweer afscheid van Excelsior

Reacties

Na één jaar bij Excelsior keert Fredy Ribeiro terug naar Belenenses. De Angolese aanvaller tekent een tweejarig contract bij de Portugese club waar hij als elfjarige in de jeugdopleiding begon en tot 2014 onder contract stond.

Fredy neemt na één jaar alweer afscheid van Excelsior

De 27-jarige Fredy was afgelopen seizoen een onomstreden basiskracht bij Excelsior. In 32 competitieduels kwam hij tot twee treffers en drie assists. Fredy begon als rechtsbuiten aan het seizoen en eindigde als nummer tien achter spits Mike van Duinen. Zijn werklust, inzicht en balvastheid maakte hem tot een ideale speler op die positie.

Fredy was vorige zomer naar Rotterdam gekomen op voorspraak van trainer Mitchell van der Gaag die hem kende uit zijn tijd als trainer bij Belenenses. Van 2012 tot 2014 werkten trainer en speler al samen bij de Portugese club. Fredy wilde na een seizoen in zijn vaderland bij Recreativo Libolo te hebben gespeeld graag naar Europa komen en tekende een éénjarig contract bij de Kralingers. Excelsior wilde graag verder met hem, maar het verlangen terug te keren naar het land en de stad waar hij opgroeide was te groot waardoor hij koos voor een terugkeer bij Belenenses.

Fredy is na Nigel Hasselbaink (naar Hapoel Iironi Kiryat Shmona in Israël) de tweede aanvaller die Excelsior verlaat en ingaat op een lucratieve aanbieding over de grens. Verdediger Jurgen Mattheij tekende wel voor twee jaar bij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.