Fred vertelt over zijn nieuwe rol onder 'Professor Erik' bij United

Reacties

Zolang Frenkie de Jong nog niet binnen is, vervult Fred zijn rol bij Manchester United. De Braziliaanse middenvelder stond in alle vier de oefenduels onder Erik ten Hag in de basis en geniet van zijn nieuwe rol.

Fred vertelt over zijn nieuwe rol onder 'Professor Erik' bij United
© Pro Shots

United nam Fred in 2018 voor een kleine zestig miljoen euro over van Shakhtar Donetsk, maar alle hoge verwachtingen op Old Trafford kon de middenvelder niet waarmaken. Tijdens het bijzonder teleurstellende voorbije seizoen zorgde Fred echter bij vlagen wel voor één van de lichtpuntjes. Met vier goals en vier assists in 28 Premier League-duels ging zijn rendement ook omhoog.

'Vorig seizoen speelde ik onder Ralf Rangnick iets hoger op het veld', legt hij uit op tegenover het clubkanaal van United. 'De trainer gaf me wat meer vrijheid om in het strafschopgebied te komen en daar goals of assists af te leveren. We gaan zien wat Professor Erik van me verlangt. Waarschijnlijk wil hij me meer in de opbouw betrekken', aldus de Braziliaan.

Onder Ten Hag is Fred voorlopig meer een nummer 6 dan een nummer 8. Die rol bevalt hem goed. 'Scoren is leuk, maar ik wil vooral mijn teamgenoten helpen. Ik wil de piano dragen op het veld, en mijn teamgenoten helpen, zodat zij kunnen scoren', vertelt Fred.

Daarmee verwijst hij naar een gangbare uitdrukking in Brazilië, die stelt dat er spelers nodig zijn die de piano dragen door het vuile werk op te knappen, zodat de artiesten - de aanvallers - erop kunnen spelen. 'Het belangrijkste is dat we onze teamdoelen bereiken en zo goed mogelijk presteren', verzekert Fred.

De middenvelder is enthousiast over de voorbereiding tot nu toe. 'De teamspirit wordt steeds sterker. We werken hard, zodat we kunnen knallen als de competitie begint. We zijn aan het bouwen aan iets geweldigs, ik hoop dat het er allemaal uit komt dit seizoen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Fred
Meer over Fred
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.