Fransen blij met punt en de nul richting duel met Oranje

Reacties

De wereldkampioenen van Frankrijk zijn tevreden met het 0-0 gelijkspel tegen Duitsland in de strijd om de Nations League. Zondag speelt de ploeg van Didier Deschamps tegen Oranje, de andere groepsgenoot.

Fransen blij met punt en de nul richting duel met Oranje

Duitsland was donderdag de dominante ploeg in München en kreeg de beste kansen. Daarom is Deschamps tevreden met het resultaat, al zag hij voldoende verbeterpunten. 'We waren vrij gelijkwaardig aan elkaar. We maakten wat technische fouten, maar onze spelers zijn fysiek erg sterk. Ze hebben hun best gedaan om een gelijkspel te behalen. We wilden winnen, maar Duitsland komt terug van een trauma. Dit is een goed resultaat', aldus de bondscoach tegen TF1.

Debutant Alphonse Aréola, die door de absentie van Hugo Lloris en Steve Mandanda ook tegen Oranje zal keepen, was noodgedwongen een van de uitblinkers. 'Ik bleef de hele wedstrijd gefocust en uiteindelijk hebben we niet verloren, dus dat is goed. Ik was erg actief in de tweede helft, ze zetten ons onder druk. We zijn erg blij en gaan profijt halen uit deze wedstrijd.'

Daar sloot rechtsachter Benjamin Pavard zich volledig bij aan. 'We hebben veel geleden, maar we strijden met 23 spelers voor elkaar. Het is een goede zaak dat we geen goal hebben geïncasseerd en een punt hebben gepakt.

Ook Joachim Löw was tevreden na afloop. 'Het was goed om een reactie te tonen', zei de Duitse bondscoach over het eerste duel na het desastreus verlopen WK. 'De ploeg heeft het goed gedaan, we hadden een aantal goals kunnen maken tegen de wereldkampioen. We wisten dat Frankrijk zich met tien spelers zou terugtrekken en het was belangrijk om defensieve stabiliteit te hebben, zodat ze niet konden toeslaan op de counter. Dat is Frankrijks grootste kwaliteit.'

Het vangnet voor Oranje: zo werkt de Nations League
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.