Wereldkampioen Frankrijk stelt teleur richting clash met Oranje

Reacties

Frankrijk heeft de status van wereldkampioen niet kunnen waarmaken. In en tegen Duitsland ontsnapten Les Bleus in de Nations League dankzij debutant Alphonse Areola aan een nederlaag.

Wereldkampioen Frankrijk stelt teleur richting clash met Oranje
Duitsland
Duitsland
0 - 0
Frankrijk
Frankrijk

Het WK had voor de twee Europese grootmachten een compleet andere uitkomst. Terwijl Frankrijk als wereldkampioen terugkeerde uit Rusland, sneuvelde Duitsland al in de groepsfase. Het WK-debacle was aanleiding voor bondscoach Joachim Löw wijzigingen door te voeren. Het selecteren van debutanten Thilo Kehrer, Nico Schulz en Kai Havertz was daarvan een voorbeeld, zoals ook de basisopstelling met vier centrale verdedigers een signaal was voor een nieuwe wind.

Zoals Löw al voorspelde – 'Het zou naïef zijn om te denken dat we in de wedstrijden tegen Frankrijk en Peru alles weer goed kunnen maken' – bleek een Wiedergutmachung met een overwinning nog te hoog gegrepen. Duitsland had weliswaar meer balbezit dan de Fransen, maar het resultaat in de vorm van treffer bleef achterwege. De kansen waren voor rust schaars, waarbij Timo Werner er eentje kreeg. Het was voer voor de discussie over het nut van balbezit en de Hollandse ziekte.

Aan de andere was in de eerste helft ook de aanval van Frankrijk gespeend van gevaar. Alleen Olivier Giroud testte doelman Manuel Neuer. Les Bleus, die met uitzondering van de geblesseerde Hugo Lloris aan de aftrap kwamen met de hele basisploeg van de WK-finale, toonden vroeg in de tweede helft meer hun wapens. Zo had Neuer met moeite een adequaat antwoord op een schot van Antoine Griezmann.

De tweede helft leverde meer opwinding op. Duitsland maakte daarbij meer aanspraak op een openingstreffer. Marco Reus nam na ruim een uur het Franse doel onder vuur. Areola voorkwam met een fraaie redding een Duitse voorsprong, zoals hij ook Mats Hummels na een Duitse counter van een doelpunt afhield. De doelman kon sowieso met een goed gevoel terugkijken op zijn debuutinterland, want ook Matthias Ginter zag zijn inzet door een fraaie redding Areola zonder het gewenste resultaat blijven.

Door het optreden van Areola bleef Frankrijk bij het eerste optreden als wereldkampioen een nederlaag bespaard. Voor Duitsland was het gelijkspel een eerste stap op weg naar eerherstel. Zondag vervolgt Frankrijk de strijd in de Nations League tegen Nederland, dat het oefenduel met Peru won. De wedstrijd tegen Oranje wordt gespeeld in Saint-Denis in Parijs.

'Alles moet kloppen bij Oranje voor een goed resultaat bij Frankrijk'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Overige uitslagen Nations League:

Groep B


Do 6 sep. 2018

Groep C


Do 6 sep. 2018

Groep D


Do 6 sep. 2018

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.