Franse politie wil nieuwe veldslag voorkomen: vijf gouden regels ingesteld

Reacties

Er wordt in Frankrijk nu al met vrees vooruitgekeken naar de komst van Eintracht Frankfurt-supporters en dus heeft de politie in Marseille vijf duidelijke regels gecommuniceerd richting de Duitse club. Olympique Marseille, waar de fans ook geen lieverdjes zijn, speelt dinsdagavond tegen de Europa League-winnaar.

Franse politie wil nieuwe veldslag voorkomen: vijf gouden regels ingesteld
© Pro Shots
Olympique Marseille
Olympique Marseille
0 - 1
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

De heftige rellen rondom de Europese wedstrijd tussen OGC Nice en 1. FC Köln hebben de verhoudingen op scherp gezet en dus worden er maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.

1. Het zingen van clubliederen en dragen van clubuitingen is verboden in het stadscentrum van Marseille.

De politie wil voorkomen dat fans van Olympique Marseille worden uitgelokt en dat het tot een clash komt in de stad.

2. Het is voor fans van Frankfurt verboden om zich van maandagmiddag tot en met dinsdagmiddag op straat en pleinen in het eerste, tweede, zesde en zevende district van Marseille te bevinden.

De politie van Marseille wil geen Duitse fans in de toeristische gebieden hebben. Ook het stadion van Olympique Marseille staat in de hierboven genoemde districten.

3. Fans van Frankfurt mogen niet individueel naar het stadion komen.

De politie wil de beweging van Frankfurt-fans als groep in de gaten houden en dus zijn er bussen geregeld die de Duitse fans naar het stadion van Olympique Marseille brengen. Er zal politiebegeleiding zijn. Een traditionele mars richting het stadion is verboden door de Franse politie.

4. Het wordt sterk afgeraden om buiten het stadion clubkleding van Frankfurt te dragen.

De politie van Marseille probeert alle provocaties weg te nemen voor het begin van de wedstrijd. Deze tip is overigens ook overgenomen door Frankfurt zelf, omdat ook de fans van Olympique Marseille niet als lieverdjes bekendstaan.

5. Zonder kaartje geen toegang tot het terrein rond het stadion

In Marseille verwacht de politie druk genoeg te zijn met alle mensen die de wedstrijd willen zien in Stade Vélodrome, fans die geen kans hebben om het stadion in te komen zijn dan ook niet welkom.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.