Franse media zien giganten Schuurs en Botman, dieprode cijfers voor Les Bleuets

Reacties

Jong Oranje deelde maandag een keiharde tik uit aan de Franse leeftijdgenoten, die door de late goal van Myron Boadu de hoop een Europese titel zagen vervliegen. De Franse media zagen de geschiedenis zich herhalen.

Franse media zien giganten Schuurs en Botman, dieprode cijfers voor Les Bleuets
© Pro Shots
Nederland O21
Nederland O21
2 - 1
Frankrijk O21
Frankrijk O21

'De desillusie was immens', schrijft Le Parisien, waar France Football spreekt van een 'enorme deceptie'. De laatste krant wees in het rapport van de Franse beloftes vooral naar het falen van Houssem Aouar en Odsonne Edouard. Hun optreden werd met een 3 beoordeeld.

De cijfers van France Football: Meslier 5; Dagba - (12. Kululu 3), Upamecano 7, Konaté 6, Maouassa 4; Soumaré 4, Tchouaméni 5, Aouar 3, Diaby 5, Ikoné 7, Edouard 3.

France Football was wel te spreken over verdedigers Konaté en Upamecano, maar de twee werden te kijk gezet door Boadu. 'Die werd steeds afgestopt en gemuilkorfd, maar schoot wel twee keer raak. Als een echte sluwe vos bij de gelijkmaker en als een echte killer de winnende. Een speler om in de gaten te houden.'

'De onwaarschijnlijke nachtmerrie kwam op het laatste moment uit', kopte L'Équipe over de kwartfinale tegen Jong Oranje, waarbij een parallel werd getrokken met de pijnlijke uitschakeling in 1993 tegen Bulgarije. 'Toen werd David Ginola als schuldige aangewezen, nu waren er veel meer.'

'Een volgende grote mislukking voor Les Bleuets', schrijft RMC over de onverwachte uitschakeling van de aanstormende Franse talenten, die ondanks hoge verwachtingen sinds 1988 niet meer de Europese hoofdprijs hebben gewonnen.

'Jong Oranje verslaat gewoon even een team van een half miljard euro'

Ook Le Figaro haalde het verleden aan. 'Les Bleuets schreven een volgend hoofdstuk van de chaotische EK-geschiedenis en lieten weer na de hoge verwachtingen waar te maken. Het EK Onder-21 is geen toernooi dat past bij de Franse beloftes.'

Daar was dit keer het 'ultra-realistische' Nederland verantwoordelijk voor met Sven Botman en Perr Schuurs in de hoofdrol. 'De twee giganten heersten in alles in hun linie, maakten de aanvallers tot hun speelbal. Voorin richtte Calvin Stengs een ravage aan', aldus Le Figaro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.