Boadu: 'We winnen nu van Frankrijk, dus we kunnen van iedereen winnen'

Reacties

Myron Boadu is ontzettend blij met zijn hoofdrol bij de knappe zege van Jong Oranje op Jong Frankrijk in de kwartfinale van het EK Onder-21 (2-1). De spits sloeg in de slotminuut voor de tweede keer toe, nadat hij was blijven geloven in de kansen.

Boadu: 'We winnen nu van Frankrijk, dus we kunnen van iedereen winnen'
© Pro Shots
Nederland O21
Nederland O21
2 - 1
Frankrijk O21
Frankrijk O21

De ploeg van coach Erwin van de Looi stond in de slotfase bij een 1-1 stand onder grote druk in Boedapest. Mede dankzij goalie Justin Bijlow bleef Jong Oranje overeind. Terwijl de Fransen de druk opvoerden, werden de ruimtes wel groter voor de Nederlandse aanvallers. 'Tien minuten voor tijd zei ik nog tegen Calvin en Justin dat we het nog konden beslissen', zegt Boadu na afloop tegen de NOS over de communicatie met zijn collega-aanvallers Calvin Stengs en Justin Kluivert. 'We zagen dat we kansen konden creëren als we goed met de counters om zouden gaan.'

Boadu had op het veld niet het idee dat Jong Oranje per se moest onderdoen door de Fransen, die golden als een van de grote favorieten voor eindwinst. 'Iedereen heeft gezegd dat Frankrijk topfavoriet was, maar wij gingen uit van onze eigen kracht. Ik denk dat het verschil niet groot was en we hebben laten zien dat we met keihard werken resultaat kunnen halen', aldus de matchwinner.

Zijn twee goals in de kwartfinale tegen Frankrijk zijn voor Boadu zonder twijfel het hoogtepunt tot nu toe tijdens het EK. Maar wat zit er nog meer in het vat? Jong Oranje speelt in de volgende ronde tegen Denemarken of Duitsland. Boadu is in ieder geval vol vertrouwen over de halve finale die over drie dagen alweer op het programma staat.

'We winnen nu van Frankrijk, dus we kunnen van iedereen winnen. In de volgende wedstrijd, tegen Denemarken of Duitsland, moeten we dezelfde intensiteit brengen. Dan kunnen we iedereen verslaan', meent Boadu.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.