Jong Frankrijk likt de wonden: 'We hadden kwalificatie voor het grijpen'

Jong Oranje juicht uiteraard volop na het bereiken van de halve finale van het EK Onder-21, maar bij tegenstander Jong Frankrijk zijn de druiven zuur. Vooral omdat de nederlaag volledig onterecht was, concludeerde trainer Sylvain Ripoll.

Nederland O21
2 - 1
Frankrijk O21

Jong Frankrijk was op voorhand de absolute titelfavoriet, maar na een moeizame groepsfase ging het in de kwartfinale tegen Jong Oranje helemaal mis: 2-1. Dankzij twee treffers van Myron Boadu gingen de Nederlandse talenten er op spectaculaire wijze met de overwinning vandoor. 'Een enorme teleurstelling, uiteraard', zo reageerde Ripoll tegenover de Franse media.

Hij vond de nederlaag onterecht. 'Voetbal is oneerlijk en tegenstrijdig. We speelden voor rust niet goed, maar stonden wel voor. In de tweede helft speelden we veel beter, maar kregen we twee goals tegen. Dat die laatste in de laatste minuut viel, op het moment dat zij op omvallen stonden, is lastig.'

Met de kritiek van de media was Ripoll het dan ook wel eens. 'Natuurlijk hebben we het slecht gedaan. We wilden door en we zijn uitgeschakeld. Er is nu veel irritatie en frustratie, omdat we kwalificatie voor het grijpen hadden in de tweede helft. Het is ons ontglipt omdat we onze kansen niet afmaakten én omdat we twee geluksmomentjes van Nederland niet goed verdedigden.'