Franse kranten jubelen om Messi-coup

Reacties

Vanzelfsprekend domineert Lionel Messi woensdag de voorpagina's van de Franse kranten. Af en toe druipt het ongeloof er nog vanaf dat Paris Saint-Germain erin geslaagd is de superster binnen te hengelen.

Franse kranten jubelen om Messi-coup
© Pro Shots

'Ici c'est Messi', kopt L'Équipe, refererend naar het strijdlied van PSG: Ici c'est Paris. Als fotomateriaal is gekozen voor de nu al iconische balkonscène. Ook de abonnees van Le Parisien, Le Dauphiné en Le Figaro werden woensdagochtend wakker met de foto van een lachende Messi.

Besteden dan alle Franse kranten op de voorpagina aandacht aan de misschien wel transfer van de eeuw? Dat niet. Het vaak wat serieuze Le Monde spendeert geen letter aan Messi.

Spaanse kranten
De dagbladen in Spanje pakken uiteraard eveneens uit met Messi, waarbij er ook aandacht is voor het grotere plaatje. 'Messi bewapent de Franse revolutie', stelt Marca bijvoorbeeld. AS heeft het over een 'Feest in Parijs', terwijl het Catalaanse El Mundo Deportivo de emoties van de Barcelona-supporters ongetwijfeld treffend samenvat: 'C'est fini.'

Woensdag om 11.00 uur wordt Messi officieel gepresenteerd door Paris Saint-Germain.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.