Frankfurt blijft na late goals op koers voor Champions League

Eintracht Frankfurt leek op weg naar duur puntenverlies tegen Darmstadt 98, maar Makoto Hasebe en Ante Rebic voorkwamen in de slotfase een flater tegen de hekkensluiter: 2-0.

Vorig seizoen ontsnapte Frankfurt nog ternauwernood aan degradatie, maar nu is alles anders. Voorafgaand aan de negentiende speelronde bezette de ploeg van trainer Niko Kovac de derde plaats in de Bundesliga, maar in de Hessenderby kon het zich geen misstap veroorloven omdat concurrenten Borussia Dortmund, 1899 Hoffenheim, Hertha BSC én 1. FC Köln dit weekend allemaal wonnen.

Tegen Darmstadt 98, met negen punten troosteloos hekkensluiter in de Bundesliga, ging het echter uiterst moeizaam. Pas in de 74ste minuut kwam de thuisclub op voorsprong door een benutte strafschop van Hasebe. Negen minuten later besliste Rebic de wedstrijd door er 2-0 van te maken. Daar bleef het bij in de Commerzbank-Arena, waardoor Frankfurt de derde plek weer opeiste.