Fragiele Blatter kan geen verklaring afleggen: 'De pijn keert terug'

Reacties

Een zitting in de rechtszaak tegen Sepp Blatter en Michel Platini is woensdag voortijdig beëindigd. In de rechtszaal in het Zwitserse Bellinzona kreeg Blatter gezondheidsklachten toen hij een verklaring wilde afleggen. De voormalig voorzitter van de FIFA ontving toestemming om donderdag pas te spreken.

Fragiele Blatter kan geen verklaring afleggen: 'De pijn keert terug'
© Pro Shots

Blatter oogde volgens aanwezigen fragiel tijdens de zitting. 'De pijn keert terug en ik heb moeite met ademhalen', stamelde de Zwitser toen hij een verklaring moest afleggen. De zaak draait om een dubieuze betaling van 1,8 miljoen euro die Platini ontving van de FIFA. Die leidde al tot een schorsing voor beide voetbalbobo's. 

Blatter liep woensdagochtend arm in arm met zijn dochter Corinne naar de rechtbank. Voorafgaand aan de zitting liet hij blijken positief gestemd te zijn. 'Ik weet dat ik niets heb gedaan wat tegen de wet indruist. Voetbal was 45 jaar lang mijn leven bij de FIFA', vertelde hij aan aanwezige jounalisten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Platini zei eveneens met vertrouwen uit te zien naar de rechtszaak. 'We zullen in de rechtszaal aantonen dat ik altijd oprecht heb gehandeld en dat de betaling van mijn resterende salaris volledig legaal was', gaf de voormalig UEFA-baas aan. Platini was in 2016 de beoogde opvolger van Blatter, maar stelde zich niet kandidaat voor het voorzitterschap na de berichten over de transactie.

Blatter en Platini werden allebei al voor meerdere jaren geschorst door de FIFA en mochten niet deelnemen aan voetbalgerelateerde activiteiten, nadat de verdachte betaling van de Zwitser aan de Fransman aan het licht kwam. Platini kreeg begin 2011 het bedrag van 1,8 miljoen euro overgemaakt door de FIFA voor werkzaamheden die hij in de periode tussen 1999 en 2002 zou hebben verricht.

Blatter is onder meer aangeklaagd voor fraude, mismanagement, het verduisteren van FIFA-gelden en het vervalsen van een document. Platini hangt een straf boven het hoofd wegens fraude, mismanagement, het vervalsen van een document en zijn rol als vermeende medeplichtige van Blatters mismanagement.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.