Luuk de Jong had met een fraaie kopgoal een belangrijk aandeel in de eerste zege van het seizoen van Sevilla. De Nederlander maakte zondagavond de eerste goal voor zijn ploeg op bezoek bij Cádiz, waar uiteindelijk moeizaam werd gewonnen.

Cádiz
1 - 3
Sevilla
Sevilla

Cádiz komt dit seizoen voor het eerst sinds het seizoen 2005/06 weer uit op het hoogste niveau van Spanje en na een 0-2 zege op Huesca en een 0-2 nederlaag tegen Osasuna kwam zondagavond de ploeg op bezoek die de afgelopen week nipt naast de Europese Super Cup greep. Sevilla trok in de verlenging aan het kortste eind tegen Bayern München door een goal van Javi Martínez. Sevilla speelde die finale omdat het eind augustus de Europa League won en dat was eveneens de reden dat de ploeg van De Jong nog geen competitiewedstrijd speelde dit La Liga-seizoen.

In en tegen Cádiz ging het allesbehalve makkelijk voor Sevilla, dat al na negen minuten een goal afgekeurd zag worden. Lucas Ocampos dacht de uitploeg op 0-1 te zetten, maar Suso stond daarvoor al buitenspel en de feestvreugde ging dan ook niet door bij de ploeg van De Jong, die zelf op de bank begon. Hij zag een doelpuntloze eerste helft en moest ook nog vanaf de bank toezien hoe Cádiz kort na rust de score opende. Salvador Sánchez schoot de bal binnen nadat voormalig Sevilla-spits Álvaro Negredo de bal goed terugkopte.

Die achterstand noopte Julen Lopetegui om onder anderen De Jong in te brengen en die wissel pakte uitstekend uit voor Sevilla. De Nederlandse spits had slechts vier minuten nodig om een voorzet van Jesús Navas op knappe wijze binnen te knikken en de gelijke stand op het scorebord te brengen: 1-1.

Die 1-1 leek lange tijd ook de eindstand te worden, maar niets was minder waar. In minuut 90 en 96 kwam Sevilla nog twee keer tot scoren. Eerst was het Munir El Haddadi die één op één met de Cádiz-doelman raak schoot, waarna diezelfde El Haddadi ontsnapte aan de buitenspelval en Ivan Rakitic zijn eerste La Liga-goal sinds zijn rentree bij Sevilla gunde. De eindstand viel zo alsnog vrij ruim in het voordeel van Sevilla uit: 1-3.

Real Valladolid
1 - 1
Celta de Vigo

Iago Aspas beleefde een avond om nooit te vergeten, want de aanvaller van Celta de Vigo schreef zondag historie. Op bezoek bij Real Valladolid zorgde hij op slag van rust voor 0-1 en dat betekende zijn 104de competitietreffer namens de Celestes. Daarmee evenaarde hij Manuel Hermida als topscorer aller tijden namens Celta. Uiteindelijk bepaalde Sergi Guardiola de eindstand in de tweede helft op 1-1.