Fraaie goals bezorgen Napoli zege, Milan opnieuw ten onder

Napoli blijft door de overwinning op bezoek bij Catania in het spoor van het nog altijd omgeslagen AS Roma. Waar Napoli de volle buit pakte, ging AC Milan ten onder tegen Fiorentina.

Napoli - Catania 2-1
Napoli blijft door de nipte overwinning op Catania in het spoor van het nog altijd ongeslagen AS Roma. Het sprankelend spelende elftal van trainer Rafael Benítez liet zo nu en dan fraaie staaltjes voetbal zien, maar had het aan zichzelf te wijten dat het tot het eind aan toe spannend bleef.

En daar had het na twintig minuten allerminst schijn van. Waar José Callejón met een schitterende uithaal in de kruising de 1-0 op het bord had gezet, verdubbelde Marek Hamšík met een nóg mooier schot de score. De captain van Napoli haalde verwoestend uit en zag zijn inzet in de verre hoek achter de kansloze goalie Mariano Gonzalo Andújar verdwijnen.

De aansluitingstreffer van Lucas Nahuel Castro na 25 minuten zorgde ervoor dat de 42 duizend supporters in Stadio San Paolo tot ver in de blessuretijd op het puntje van hun stoel bleven zitten. Doelpunten vielen er niet meer, waardoor Napoli koploper Roma, dat zondag op bezoek gaat bij Torino, op twee punten volgt.

AC Milan- Fiorentina 0-2
AC Milan heeft opnieuw een pijnlijke resultaat geboekt in de Serie A. Ook tegen Fiorentina wilde het niet vlotten voor de manschappen van trainer Massimiliano Allegri. In San Siro ging Milan ten onder, waardoor de zorgen voor de coach alleen maar toenemen.

Het was alweer de vijfde nederlaag in de competitie en Italië is pas elf speelronden onderweg. Van de resterende Serie A-duels van Milan eindigden er vier in een gelijkspel en werden er pas drie gewonnen. Ook tegen Fiorentina wist Milan niet te imponeren. Juan Vargas opende voor rust de score en Borja Valero bepaalde na de onderbreking de eindstand: 0-2.

Door de knappe overwinning stijgt Fiorentina naar de vierde plaats in de Italiaanse competitie. Milan, met Nigel de Jong in de basis en Urby Emanuelson op de reservebank, is terug te vinden op de tiende plaats.