Fraaie goal Alba redt Barça bij Valencia na arbitrale dwaling

Reacties

Valencia en Barcelona hebben elkaar zondagavond in een intense Spaanse topper in evenwicht gehouden. Nadat Barça een zuivere goal werd onthouden en de thuisploeg de leiding nam, pakte de lijstaanvoerder dankzij Jordi Alba en Lionel Messi alsnog een punt: 1-1.

Fraaie goal Alba redt Barça bij Valencia na arbitrale dwaling

Naar de absolute kraker in Estadio Mestalla werd al wekenlang uitgekeken. Koploper Barcelona kende een voorsprong van vier punten op Valencia, dat net als de Catalanen nog geen enkele nederlaag leed en na jaren van malaise eindelijk weer in de Spaanse top meedraait, onder leiding van trainer Marcelino.

De Spanjaard moest door een schorsing toekijken tijdens de belangrijkste krachtmeting voor Valencia tot dusver. Na het applaus voor de overleden oud-voorzitter Jaume Ortí barstte het duel los. In de openingsfase lag het tempo hoog. Dankzij de geringe ruimtes was het desondanks lang wachten op spektakel bij een van de doelen.

Na speldenprikjes van Paulinho, Ivan Rakitic en Valencia-aanvaller Rodrigo trok de arbitrage de hoofdrol naar zich toe. Doelman Neto blunderde opzichtig door een hard schot van Messi, die deze week zijn contract tot medio 2021 verlengde, overduidelijk over de lijn te laten glippen (zie foto onder). Maar scheidsrechter Ignacio Iglesias kende bizar genoeg het zuivere doelpunt niet toe, tot woede van de Barça-spelers. In de tegenstoot was Zaza zelfs gevaarlijk.

Messi's poging die een doelpunt had moeten opleveren was het gevolg van de dominantie van Barça, dat Valencia nauwelijks tijd aan de bal toestond en steeds dreigender werd. Andrés Iniesta testte Neto nogmaals na een geweldige combinatie met Messi en ook Luis Suárez stuitte vanuit een lastige hoek op de Braziliaan, waardoor de ruststand 0-0 was.

Na de pauze toonde Valencia een totaal ander gezicht. Nadat Zaza het eerste gevaar stichtte, redde doelman Marc-André ter Stegen ook uitstekend op een inzet van Gonçalo Guedes, de andere smaakmaker van de thuisploeg. In de zestigste minuut was het wel raak: Rodrigo deed het Mestalla ontploffen door een voorzet van José Gayà binnen te lopen (zie beelden onder). Vlak daarna vroeg Guedes tevergeefs om een penalty na een duel met Samuel Umtiti.

De treffer gaf Valencia veel zelfvertrouwen. Los Che namen onder leiding van uitblinker Dani Parejo het heft in handen. Barcelona stelde nauwelijks goed uitgespeelde kansen tegenover de dadendrang van de gastheer, maar kwam uit het niets op 1-1. Alba, die het als voormalig speler van Valencia al het hele duel aan de stok had met de fans, bekroonde een heerlijke, splijtende pass van Messi met een rake volley (zie beelden onder).

De spannende slotfase, waarin Zaza een goede mogelijkheid miste, leverde geen treffers meer op, waardoor het gat op de ranglijst tussen de nummers één en twee nog altijd vier punten beslaat. Valencia heeft op haar beurt weer een voorsprong van vier punten op nummers drie en vier Atlético Madrid en Real Madrid.

Overige uitslagen:
Deportivo La Coruna - Athletic de Bilbao 2-2
Real Sociedad - Las Palmas 2-2
Villarreal - Sevilla 2-3

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.