Messi na contractsoap tot 2021 bij Barcelona

Reacties

De kogel is door de kerk: Lionel Messi heeft zijn contract bij Barcelona verlengd. De Argentijnse vedette ligt nu tot 2021 vast.

Messi na contractsoap tot 2021 bij Barcelona

De contractverlenging zat er al lang aan te komen, maar is nu pas officieel. In de nieuwe verbintenis is een ontsnappingsclausule van liefst zevenhonderd miljoen euro opgenomen. Messi debuteerde in 2003 voor het eerste elftal van de Catalanen en is momenteel bezig aan zijn veertiende seizoen in de hoofdmacht. In die tijd won hij met zijn club acht landstitels, vier Champions Leagues, vijf Spaanse bekers, zeven Spaanse Super Cups, drie Europese Super Cups én drie wereldtitels. Daarnaast won hij ook vijf keer de Gouden Bal voor beste speler van de wereld.

Met het nieuws is er een einde gekomen aan een heuse contractsoap. Het gerucht dat Messi zijn in 2018 aflopende contract zou verlengen, gonsde al maanden. In januari werd bijvoorbeeld al bekend dat de onderhandelingen wat vertraging opliepen. In mei liet de club vervolgens weten er zo goed als uit te zijn met de sterspeler. Tegelijkertijd was er ook veel onzekerheid rondom een nieuw contract van aanvoerder Andrés Iniesta, die net als Messi niet blij zou zijn met de transferpolitiek van zijn grote liefde. Hij kreeg in oktober uiteindelijk een contract voor het leven.

Ook in de afgelopen maanden werd er volop gespeculeerd over de toekomst van Messi. Vanaf een halfjaar vóór het aflopen van zijn contract, zou hij namelijk gratis op te halen zijn door geïnteresseerde clubs. Die datum kwam rap dichterbij, al was er in de voetbalwereld ook eigenlijk niemand die écht twijfelde aan een langer verblijf van Messi in Camp Nou. Nu zijn de laatste krabbels dus alsnog gezet, waarmee aan alle onzekerheid een einde is gekomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.