Fraai eerbetoon voor Guardiola en Klopp: voor 'eeuwig' in Engelse voetbalfamilie

Reacties

Zowel Jürgen Klopp als Pep Guardiola is donderdag toegetreden tot de Hall of Fame van managers in het Engelse voetbal. Beiden toonden zich enorm vereerd.

Fraai eerbetoon voor Guardiola en Klopp: voor 'eeuwig' in Engelse voetbalfamilie
© Pro Shots

'Klopp en Guardiola zijn gedreven en innovatief. Beiden hebben ze een van de sterkste teams in de Premier League-historie gebouwd', prees League Managers Association-preses Howard Wilkinson de trainers. 'Ze blijven daarbij nederig en tonen humor.'

Afgelopen seizoen was er sprake van een ongekende tweestrijd tussen het Manchester City van Guardiola en het Liverpool van Klopp. The Reds pakten liefst 97 punten, maar misten alsnog de landstitel omdat City één punt meer veroverde. De Champions League-eindzege was natuurlijk meer dan een doekje voor het bloeden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Guardiola was bijna ontroerd door de onderscheiding. 'Een ongelooflijke eer om op deze manier deel uit te maken van het Engelse voetbal. Ik heb geen woorden om mijn dankbaarheid te uiten.' Klopp liet zich op soortgelijke wijze uit. 'Dit is heel speciaal, ik wilde ook per se dat mijn familie er vanavond bij zou zijn.'

De Hall of Fame (bekijk hier de hele lijst) is een indrukwekkend gezelschap. Vanzelfsprekend staat Alf Ramsey ertussen, de man die Engeland in 1966 naar mondiale glorie leidde. Ook recente iconen als José Mourinho, Sir Alex Ferguson en Arsène Wenger maken deel uit van de club waartoe sinds donderdag ook Klopp en Guardiola behoren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.