Foutloze Van Bronckhorst kijkt uit naar Europese clash met goede vriend Bosz

Reacties

In de groepsfase van de Europa League vindt donderdagavond de ontknoping plaats. En in een van de slotduels van groep A staat een onderonsje tussen twee Nederlandse trainers op het programma. Giovanni van Bronckhorst gaat met Rangers op bezoek bij het Lyon van Peter Bosz.

Foutloze Van Bronckhorst kijkt uit naar Europese clash met goede vriend Bosz

In aanloop naar de clash tussen de twee koplopers in de groep beschreef Gio zijn relatie met Bosz, aan wie hij warme herinneringen koestert. 'Peter was aanvoerder van Feyenoord toen ik in de jeugd speelde. Hij was heel behulpzaam en heette me welkom toen ik bij het eerste elftal kwam.'

'En hij was de technisch directeur die me terug naar Rotterdam haalde', voegde Van Bronckhorst daar aan toe. Bosz haalde de voormalig linksback van het Nederlands elftal op bij FC Barcelona. 'Destijds hebben we veel gesprekken gevoerd over de toekomst van Feyenoord.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De lange relatie leverde een warme band op. 'Peter is een vriend die ik mijn hele carrière heb gehad. Daar heb ik veel plezier aan beleefd. En als hoofdtrainer hebben we vaak tegen elkaar gespeeld. Eerst toen hij bij Heracles en Vitesse zat, daarna bij Ajax.'

Het is inmiddels alweer ruim vier jaar nadat het duo elkaar voor het laatst trof. Destijds, verwikkeld in een bloedstollende titelstrijd in de Eredivisie, droeg de ontmoeting de titel van De Klassieker. Met Van Bronckhorst aan het roer bij Feyenoord en Bosz bij Ajax.

Bosz won die ontmoeting (2-1) en bereikte later dat seizoen de finale van de Europa League. Die verloor hij van Manchester United. Van Bronckhorst werd voor het eerst sinds 1999 landskampioen met de Rotterdammers en troefde daarmee de Amsterdamse concurrent af.

In de groep van Rangers en Lyon zijn de kaarten overigens al geschud. De Fransen waren vooralsnog foutloos met vijf overwinningen, terwijl Rangers als runner-up al niet meer achterhaald kan worden door Sparta Praag. Van Bronckhorst verspeelde in vier wedstrijden als hoofdtrainer in Glasgow overigens nog géén punt.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Europa League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Olympique Lyonnais
6
5
1
0
16-5
+11
16
2
Glasgow Rangers
6
2
2
2
6-5
+1
8
3
Sparta Praag
6
2
1
3
6-9
-3
7
4
Brøndby IF
6
0
2
4
2-11
-9
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.