Foutloze Aké maakt indruk: 'Geweldig spel op de flanken'

Reacties

Erling Haaland was dinsdag niet de enige die uitblonk bij Manchester City tegen RB Leipzig. Ook Nathan Aké leverde een prestatie van formaat.

Foutloze Aké maakt indruk: 'Geweldig spel op de flanken'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
7 - 0
RB Leipzig
RB Leipzig

Zo blijkt uit de stats van Squawka dat de Nederlandse verdediger al zijn tackles succesvol uitvoerde en alle ballen die hij kreeg goed aannam in het Etihad Stadium. 91,1 procent van zijn passes kwamen aan. Hij won acht duels, creëerde twee kansen en was defensief van waarde met een onderschepping en een ingreep.

'Foutloos in de verdediging en weer een onderschatte bijdrage in de opbouw, met geweldig spel op de flanken', luidde het jurycommentaar van Manchester Evening News, dat een 8 overhad voor Aké. Ook van Sky Sports krijgt Aké een 8, The Indepent is terughoudender met een 6: 'Een op balbezit gebaseerd optreden van City stelde hem in staat het grootste deel van de wedstrijd te combineren met Jack Grealish op de linkervleugel om kansen in de breedte te creëren. Voerde zijn rol met toewijding uit.'

In de Champions League speelde Aké dit seizoen vijf van de acht duels die City afwerkte. Daarin verloor de 28-jarige Hagenaar nog geen enkele keer. Wel werd er drie keer gelijkgespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.