Fortuna spreekt van misgelopen punt, vraagtekens rond transfer Koselev

Reacties

Fortuna Sittard sloot een roerige week af met een nederlaag tegen PSV, ondanks de uitslag is er geen onvrede over het spel van de Limburgers. Wel zijn er een boel onduidelijkheden rond de transfer van keeper Alexei Koselev.

Fortuna spreekt van misgelopen punt, vraagtekens rond transfer Koselev
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
1 - 3
PSV
PSV

In gesprek met VI gaat trainer Sjors Ultee in op de perikelen rond zijn keepers. Deze week ontstond er een flinke rel, nadat bekend was geworden dat keeperstrainer Sieb Dijkstra werd weggestuurd bij de hoofdmacht na een aanvaring met Ultee. Dijkstra reageerde tegenover VI verbolgen over de handelwijze van Ultee.

Het hele verhaal begon bij Koselev, die op 18 februari een akkoord bereikte over een transfer naar Japan. Dijkstra vond een geschikte opvolger, maar zijn advies werd niet opgevolgd. In plaats daarvan kwam Fortuna uit bij Piet Velthuizen, die een rampzalig debuut beleefde. Ondanks het oordeel van Dijkstra werd Velthuizen opgesteld als vervanger van de geblesseerde Yanick van Osch tegen FC Groningen, na iets meer dan twintig minuten moest de goalie het veld verlaten met een blessure.

Tegen PSV stond eerste keeper Van Osch weer onder de lat, hij was voldoende hersteld van blessureleed. 'Ik ben heel blij dat hij het goed heeft gedaan, aldus Ultee na het duel met PSV. 'Het geeft rust dat hij op doel stond.' Het is voor Fortuna en Ultee extra fijn dat Van Osch terug is, want er is nog een hoop onduidelijkheid over de situatie van Koselev, die een akkoord bereikte met het Japanse Júbilo Iwata.

Spelersprofiel

Y. van Osch


Y. van Osch
Geboortedatum:
24 maart 1997
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Hertogenbosch
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,83 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
SC Cambuur

Ultee legt uit: 'Hij mocht tot zondag bij ons blijven en maandag zou hij naar Japan gaan. Daar is de lockdown verlengd, dus hij komt het land niet binnen. Hij wil een transfer maken naar een land dat dicht zit, dat is niet makkelijk. Er zijn nog veel vraagtekens en daarom is het fijn dat Yanick terug is.'

De keeper keerde uitgerekend tegen de club waar hij liefst vijftien jaar speelde terug binnen de lijnen, Fortuna had volgens aanvoerder Ben Rienstra met Van Osch op doel een punt verdiend tegen PSV. 'We laten hier zeker een punt liggen', stelt de middenvelder voor de camera van ESPN. 'We hadden een punt verdiend. In de tweede helft hebben we nauwelijks wat weggegeven en zelf creëren we aardig wat kansen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.