Zahavi bezorgt PSV feestelijke recordmiddag in Sittard

Reacties

PSV heeft zondag een feestelijke dag beleefd op bezoek bij Fortuna Sittard. Aan de hand van de opgeleefde Eran Zahavi werd een recordoverwinning geboekt, daarnaast maakten twee belangrijke spelers hun rentree. PSV blijft door de winstpartij in Limburg nog enigszins in het spoor van koploper Ajax.

Zahavi bezorgt PSV feestelijke recordmiddag in Sittard
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
1 - 3
PSV
PSV

Het was al na tien minuten raak voor PSV. Denzel Dumfries bereikte met een lage voorzet Zahavi, de spits werkte binnen voor alweer zijn negende doelpunt in 2021. Vorig jaar maakte de Israëliër maar drie goals in het shirt van PSV. Het doelpunt van Zahavi betekende ook een clubrecord voor PSV, dat in alle competities in 43 opeenvolgende duels minimaal één keer gescoord heeft.

Zahavi werkte tegen Fortuna weer samen met Donyell Malen voorin, maar achter zich kreeg hij te maken met andere spelers. Mario Götze en Yorbe Vertessen fungeerden als diepste middenvelders, het blok op het middenveld werd gevormd door Ibrahim Sangaré en Olivier Boscagli. Op de bank had coach Roger Schmidt weer de beschikking over Noni Madueke en Mohamed Ihattaren, laatstgenoemde keerde terug in de selectie nadat hij tegen Ajax buiten de groep was gelaten. Beiden vielen in de tweede helft in.

Fortuna, waar Yanick van Osch na een blessure en een soap terugkeerde onder de lat, liet zich bij vlagen gelden tegen PSV. Het was echter de uitclub die via opnieuw Zahavi tot scoren kwamen, weer schoot de spits van dichtbij raak. Het leek snel na die goal weer een stuk spannender te worden, maar in de dertigste minuut werd een goal van Sebastian Polter afgekeurd wegens hands.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft verdedigde PSV dus een marge van twee doelpunten, dat leek snel een marge van drie te worden. Mickaël Tirpan legde Malen na iets meer dan een uur neer en de bal ging op de stip. De VAR zag echter dat de overtreding buiten het strafschopgebied werd ingezet en raadde dus een vrije trap aan. Die kans liet PSV onbenut, Zahavi raakte de paal.

Enkele minuten na die beslissing was het Fortuna dat weer helemaal terug in de wedstrijd kwam. George Cox was in oktober al tweemaal trefzeker tegen Ajax en scoorde nu ook tegen PSV. Vanuit een moeilijke hoek schoot hij kiezelhard de aansluitingstreffer achter keeper Yvon Mvogo.

Tegen Ajax was de productie van Cox niet voldoende voor de winst, ook tegen PSV ging die vlieger niet op. Fortuna kwam er via enkele kansen nog wel dichtbij, maar de gelijkmaker viel niet in eigen huis. In de slotfase maakte Madueke de feestmiddag van PSV compleet door zijn rentree te bekronen met een prachtige goal. Het Engelse talent kwam op 23 januari voor het laatst in actie, maar liet zien in de tussentijd niets aan kwaliteit te hebben ingeleverd. Na een solo schoot Madueke schitterend raak.

Zo komt PSV weer op zes punten van koploper Ajax, dat wel een wedstrijd minder speelde. Fortuna bivakkeert na roerige weken nog steeds in de middenmoot van de Eredivisie.

Fortuna Sittard Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.