Fortuna-spelers Semedo en Stokkers azen op Bronzen Stier

Reacties

Twee spelers van de winnaar van de tweede periode maken kans op de titel beste speler. Lisandro Semedo en Finn Stokkers van Fortuna Sittard lijken de voornaamste kandidaten om beslag te leggen op de Bronzen Stier. De Limburgers grepen eind vorig jaar al het ticket voor de play-offs en stelden vrijdag dankzij een 2-1 zege op Jong Ajax de tweede periodetitel veilig. Go Ahead Eagles-spits Sam Hendriks won de eerste Bronzen Stier van dit seizoen.

Fortuna-spelers Semedo en Stokkers azen op Bronzen Stier

Semedo en Stokkers zijn belangrijke spelers in het aanvalsspel van de ploeg van trainer Sunday Oliseh. Voormalig Sparta Rotterdam-speler Stokkers is als aanspeelpunt en afmaker de kapstok van het elftal. Zowel qua goals als assists levert hij een grote bijdrage aan de productie van de Limburgers. Datzelfde geldt eigenlijk voor Semedo, alleen opereert hij vanaf de rechterkant. De uit de opleiding van Sporting Lissabon afkomstige Semedo zorgt voortdurend voor dreiging en bezorgt tegenstanders veel problemen.

Naast Semedo en Stokkers zijn Mart Lieder (FC Eindhoven) en Andreias Calcan (FC Dordrecht) de andere twee genomineerden. Lieder maakte acht treffers in de tweede periode en voert met een totaal van zestien treffers de topscorerslijst van de Jupiler League aan. De nominatie van Calcan is opmerkelijk. De van Willem II gehuurde buitenspeler kende met Dordrecht een matige tweede periode, maar zijn individuele klasse valt op.

Stemmen kan tot aanstaande woensdag. Dan worden ook de beste trainer en het grootste talent en de topscorer van de tweede periode bekendgemaakt. De topscorerstitel kan Anass Achahbar – goed voor acht goals in zes duels – nauwelijks meer ontgaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.