Fortuna Sittard zet verzwakt Jong Ajax opzij en pakt periodetitel

Reacties

Fortuna Sittard heeft zich vrijdagavond verzekerd van de winst van de tweede periode in de Jupiler League. Voor eigen publiek ontdeden de Limburgers zich van een verzwakt Jong Ajax: 2-1.

Fortuna Sittard zet verzwakt Jong Ajax opzij en pakt periodetitel

Aangezien verschillende vaste krachten van Jong Ajax met de selectie van Erik ten Hag mee mochten op trainingskamp traden de Amsterdammers lang niet op volle oorlogssterkte aan in Limburg. Fortuna Sittard wist dat het aan een zege voldoende had om de tweede periode te winnen. De ploeg van trainer Sunday Oliseh was al verzekerd van een play-offticket omdat de enige overgebleven concurrent in deze periode, NEC, reeds zeker was van deelname aan het 'toetje.'

Fortuna Sittard beleefde een droomstart, want al na elf minuten opende Djibril Dianessy de score. De spits trof doel uit een rebound nadat een vrije trap van Marco Ospitalieri op het aluminium was beland. Diezelfde Dianessy zette de thuisploeg niet veel later op 2-0, deze keer tikte hij bij de tweede paal binnen. Jong Ajax stelde daar weinig tegenover en mocht van geluk spreken dat André Vidigal niet iets scherper in de afronding was, anders was de schade voor de bezoekers nog groter geweest.

Ook na de hervatting was Fortuna Sittard in eerste instantie de bovenliggende partij. Finn Stokkers had het duel al vroeg kunnen beslissen, maar vond keeper Stan van Bladeren op zijn weg. Zo bleef het spannend, zeker nadat Dani de Wit de 2-1 binnenfrommelde in de 73ste minuut. Jong Ajax draaide Fortuna Sittard de duimschroeven aan (Zian Flemming miste een riante kopkans), maar kwam niet meer tot scoren.

Door de zege haalde Fortuna Sittard niet alleen de tweede periodetitel binnen, maar prolongeerde het ook de koppositie in de Jupiler League. Wel heeft achtervolger NEC nog een wedstrijd tegoed.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.