Fortuna Sittard hoopt snel verlost te zijn van keeperssoap

Reacties

Als Yanick van Osch de komende dagen niet te maken krijgt met een fysieke terugslag, staat hij zondag gewoon weer in het doel van Fortuna Sittard. De terugkeer van de eerste keeper, sneller dan gevreesd hersteld van een knieblessure, zou een grote opluchting betekenen voor de Limburgse club.

Fortuna Sittard hoopt snel verlost te zijn van keeperssoap
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
1 - 3
PSV
PSV

Tijdens de afwezigheid van de Bosschenaar voltrok zich een ware soap rondom de positie tussen de palen in Sittard. Fortuna verraste met het aantrekken van Piet Velthuizen (34) als noodoplossing, ruim drie jaar na diens laatste wedstrijd in het betaalde voetbal. De Nijmegenaar viel afgelopen zondag tijdens zijn debuut tegen FC Groningen al vroeg uit, wat in en om de club voor een hoop extra tumult zorgde.

Keeperstrainer Sieb Dijkstra distantieerde zich van het aantrekken van Velthuizen. Hij deed zelfs zijn beklag bij clubeigenaar Isitan Gün. Die actie viel heel slecht bij trainer Sjors Ultee, die woensdag hard in aanvaring kwam Dijkstra. De keeperstrainer werd naar eigen zeggen vernederd en per direct ontslagen door Ultee, maar kwam later met algemeen directeur Ivo Pfennings overeen dat hij zijn werkzaamheden zou voortzetten bij de jeugdopleiding.

Dijkstra openbaarde onomwonden zijn grieven over de handelswijze van Ultee en gedroeg zich daarmee volgens de club opnieuw ontoelaatbaar. Inmiddels lijkt het uitgesloten dat de oud-keeper weer aan het werk gaat voor Fortuna, in welke rol dan ook. De verhoudingen zijn verstoord en beide partijen betichten elkaar van het verspreiden van leugens.

Fortuna zou kunnen bewijzen dat de keeperstrainer wel dégelijk voorstander was van het contracteren van Velthuizen, terwijl Dijkstra het tegendeel zegt aan te kunnen tonen. Volgens bronnen binnen de club was de escalatie deze week het gevolg van al veel langer bestaande en breed gedragen onvrede over het functioneren van Dijkstra.

Aangezien beide partijen geen heil lijken te zien in een rechtszaak, is een akkoord over contractontbinding aannemelijk. Begin volgende week worden de gesprekken daarover hervat. Met een afscheid van Dijkstra en, dat vooral, een rentree van Van Osch hoopt Fortuna het keeperstumult snel achter zich te kunnen laten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.