Fortuna Sittard hoopt op cultheld Ledley

Reacties

Het zou zonder twijfel een van de meest opvallende transfers van de zomer zijn in de Eredivisie: Joe Ledley, 77-voudig international van Wales, naar Fortuna Sittard.

Fortuna Sittard hoopt op cultheld Ledley

Het lijkt onwaarschijnlijk, maar is volgens technisch manager Sjoerd Ars van de club uit Limburg niet onmogelijk. Zondag was hij hoopvol: 'Het is geen abc’tje, maar we zijn met Joe in gesprek. De komende dagen hopen we uitsluitsel te krijgen.' Ledley (32), ex-speler van Cardiff City, Celtic en Crystal Palace, is transfervrij sinds de ontbinding van zijn contract bij Derby County, eind januari. Hij geniet op het Britse eiland veel bekendheid. Als strijdlustige middenvelder, maar ook als bebaard cultfiguur. De afgelopen jaren had de halvefinalist van het EK 2016 moeite zich op sportief vlak te onderscheiden. Toch heeft hij over gebrek aan interesse niet te klagen.

'Joe heeft ook aanbiedingen liggen van clubs uit het Championship', weet Ars, die zegt dat Ledley 'via een tip uit ons netwerk' bij Fortuna in beeld kwam. 'Als hij voor ons kiest, dan is dat voor het totaalplaatje. Niet voor het geld, waarvan wij het met ons spelersbudget van 2,5 miljoen euro ook niet moeten hebben. Joe is in Sittard geweest. Ik heb hem rondgeleid, hij was positief. Hij vindt het Nederlandse voetbal heel interessant, ook met het oog op de trainerscarrière die hij ambieert.' Fortuna zou met Ledley een zeer ervaren kracht rijker zijn. 'Het zou een stunt zijn als we hem kunnen vastleggen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Meer J. Ledley
Meer over J. Ledley
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.