FC Transfervrij: culthelden en gevallen toptalenten op zoek naar een club

Reacties

De transfermarkt sloot vrijdagnacht ook in Spanje zijn deuren en dus kunnen de clubs uit de Europese topcompetities hun portemonnee weer opbergen. Dat geldt echter niet voor transfervrije spelers, zij kunnen ook na 1 september worden vastgelegd. VI doet een suggestie met FC Transfervrij.

FC Transfervrij: culthelden en gevallen toptalenten op zoek naar een club

Anders Lindegaard
Een kleine zes jaar geleden mocht Anders Lindegaard (33) zich eerste keeper van Manchester United noemen. Sir Alex Ferguson haalde in de zomer van 2011 David De Gea voor 25 miljoen euro naar Engeland, maar de jonge Spanjaard kende een moeilijke start. Ferguson gaf daarom de voorkeur aan de meer gelouterde Lindegaard. De Gea vocht zich uiteindelijk terug en dwong Lindegaard weer tot een reserveplaats. Na weinig succesvolle periodes bij West Bromwich Albion en Preston North End zit de vijfvoudig Deens international nu zonder werkgever.

Marcin Wasilewski
De 37-jarige Marcin Wasilewski maakte deel uit van de legendarische Leicester City-selectie die zich in het seizoen 2015/16 sensationeel kroonde tot landskampioen van Engeland. Voor de ervaren Pool was slechts een rol als stand-in van rechtsback Danny Simpson weggelegd. Met drie basisplaatsen en een invalbeurt had hij echter wel degelijk zijn bijdrage. De beresterke verdediger heeft bovendien zestig interlands achter zijn naam staan. Klaar voor een laatste uitdaging?

Kolo Touré
Een échte cultheld zit zonder club: Kolo Touré zag zijn verbintenis bij Celtic niet verlengd worden en is op zoek naar een nieuwe werkgever. De 36-jarige verdediger heeft met ruim 350 Premier League-duels voor Arsenal, Manchester City en Liverpool en 118 interlands voor Ivoorkust een enorme bak aan ervaring en is met zijn aanstekelijke lach ook nog eens het zonnetje in de kleedkamer.

Jan Kirchhoff duelleert namens Bayern München met David Silva in de Champions League.
Jan Kirchhoff duelleert namens Bayern München met David Silva in de Champions League.

Jan Kirchhoff
Apetrots was Sunderland toen de club Jan Kirchhoff in januari 2016 overnam van Bayern München. De verdediger kwam niet in de plannen van trainer Pep Guardiola voor en werd bij de toenmalige Premier League-club binnengehaald als verlosser. Anderhalf jaar later zit de 26-jarige Duitser zonder contract. Een kraakbeenblessure hield hem het afgelopen half jaar aan de kant, waardoor Kirchhoff plotseling transfervrij is.

Joleon Lescott
Ooit was hij één van de meest begenadigde mandekkers uit de Premier League, tegenwoordig is Joleon Lescott zelfs voor Sunderland niet goed genoeg meer. Manchester City betaalde in 2009 een kleine dertig miljoen aan Everton voor Lescott. Acht jaar later vertrok hij, net als Kirchhoff, via de achterdeur bij Sunderland. Met 288 Premier League-duels en 26 interlands voor Engeland in de benen is deze ouwe rot klaar voor een nieuwe club.

Benoît Trémoulinas
Dat het snel kan gaan, bewijst ook Benoît Trémoulinas. Tussen 2014 en 2016 was hij de vaste linksachter van Sevilla en speelde hij zich zelfs in de kijker bij Paris Saint-Germain. Tot een overgang kwam het niet en in april 2016 sloeg het noodlot toe. Een meniscusblessure hield hem een seizoen aan de kant en deed Sevilla besluiten zijn contract niet meer te verlengen.

Joe Ledley
Aan het eind van afgelopen seizoen kwamen Joe Ledley en Crystal Palace er niet uit en dus vertrok de Welshman bij de club van manager Frank de Boer. De dertigjarige middenvelder speelde de afgelopen vier seizoenen bijna honderd wedstrijden voor Palace en kwam 74 keer uit voor het nationale team van Wales, waarmee hij op het EK 2016 indruk maakte. Niet alleen met zijn spel, maar ook met zijn dansjes. Voor vele clubs een aanwinst, binnen én buiten de lijnen.

Mathieu Flamini
Net als Ledley werd ook Mathieu Flamini (33) het niet eens met Crystal Palace over contractverlenging. De Franse controleur heeft een schat aan ervaring overgehouden aan zijn periodes bij onder meer Arsenal en AC Milan, maar zit nu zonder club. Wie pikt hem op?

Giuseppe Rossi
Ooit werd hij beschouwd als één van de grootste talenten van zijn generatie, maar tot een échte doorbraak kwam het bij Giuseppe Rossi nooit. In plaats daarvan hopte hij van club naar club zonder zijn enorme belofte in te lossen. Bij Villarreal en Fiorentina kwam hij nog het best tot zijn recht, het afgelopen seizoen concurreerde hij met John Guidetti bij Celta de Vigo, maar in oktober scheurde hij zijn kruisband. Momenteel is de 29-voudig Italiaans international aan nog het revalideren, maar het duur niet lang meer voordat hij klaar is om terug te keren. Nu nog een club vinden.

Rickie Lambert: fenomeen bij Southampton.
Rickie Lambert: fenomeen bij Southampton.

Rickie Lambert
Bij Southampton zal Rickie Lambert voor altijd herinnerd worden als clubicoon. De Engelse stormram speelde een cruciale rol in de indrukwekkende opmars van The Saints in Engeland. Het leverde hem een droomtransfer naar Liverpool en een debuut in het nationale elftal op, maar na een teleurstellend seizoen bij The Reds en periodes bij West Bromwich Albion en Cardiff City zit Lambert nu zonder club. Pinchhitter deluxe zoekt club.

Marouane Chamakh
Arsène Wenger was groot bewonderaar van Marouane Chamakh en haalde de spits in 2010 van Girondins Bordeaux naar Arsenal. In zijn debuutseizoen in Londen speelde hij nog regelmatig, maar daarna ging het bergafwaarts met de Marokkaanse aanvaller. Via Crystal Palace kwam hij bij Cardiff terecht, waar hij ook bepaald geen indruk maakte. Op 33-jarige leeftijd zit Chamakh nu zonder club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.