Fortuna Sittard blijft op roze wolk dankzij hattrick-hero Stokkers

Fortuna Sittard heeft zich verzekerd van een ticket voor de play-offs om promotie. In eigen huis moest gewonnen worden van Jong Utrecht. Finn Stokkers was de grote man bij de Limburgers (3-1).

Midweeks leek Fortuna op weg naar een enorme bekerstunt tegen AZ, maar de Alkmaarders maakten op bezoek in Sittard een 2-1 achterstand ongedaan in de blessuretijd (2-4). De Limburgers hadden weinig tijd om van deze tik bij te komen, want tegen Jong Utrecht stond een ticket voor deelname voor de play-offs om promotie op het spel.

Lisandro Semedo kreeg namens de thuisploeg in de openingsfase twee grote kansen, maar de rechtsbuiten wist met beide pogingen doelman Thijmen Nijhuis niet te verschalken. Niet veel later deed Finn Stokkers voor hoe het moet. De spits van Fortuna tikte in de 27ste minuut de openingstreffer binnen op aangeven van Semedo en verdubbelde in de 33ste minuut de score. De Limburgers waren oppermachtig voor de beloften uit Utrecht en de 2-0 ruststand was zelfs nog aan de magere kant.

De wedstrijd bloedde wat dood, maar in de slotfase werd het toch nog spannend. De aansluitingstreffer kwam in de 81ste minuut van de voet van Mohamed Mallahi, dit nadat Stokkers enkele flinke kansen om zeep had geholpen om zijn hattrick compleet te maken. In de 88ste minuut kreeg de aanvaller toch loon naar werken en werkte hij zich voor de derde keer op het scorebord: 3-1.

Door de zege gaan de Limburgers als koploper de winterstop in, met 41 punten uit negentien duels. Nummer twee NEC heeft veertig punten, maar wel een wedstrijd minder gespeeld.