Fortuna leeft op na heerlijke recordgoal Volendam en blijft ongeslagen

Fortuna Sittard handhaaft zich door een thuiszege op FC Volendam in de subtop van de Eredivisie. De Limburgers knokten zich zaterdagavond met uitblinkers Tijjani Noslin en Alen Halilovic terug van een verrassende achterstand.

Fortuna Sittard
3 - 1
FC Volendam
FC Volendam

Fortuna Sittard bleef ook in de voorgaande vier competitieduels ongeslagen en begon vol vertrouwen aan het thuisduel met FC Volendam, dat voor de interlandperiode drie keer op rij verloor. Het spel speelde zich voor de pauze vooral af op de helft van Volendam en doelman Mio Backhaus moest ook geregeld in actie komen.

De Duitser redde na een half uur knap op een schot van Alen Halilovic. Uit de daaropvolgende hoekschop raakte Dimitrios Siovas de lat. Nadat Backhaus ook een doelpoging van Kaj Sierhuis onschadelijk maakte, was het Volendam dat tegen de verhoudingen in op 0-1 kwam. De negentienjarige Australiër Garang Kuoi werd net buiten het strafschopgebied aangespeeld door Bilal Ould-Chikh en liet Ivor Pandur kansloos met een prachtige uithaal. Kuoi werd met zijn treffer ook de jongste doelpuntenmaker voor Volendam ooit in de Eredivisie.

Ommekeer
Fortuna-coach Danny Buijs besloot tien minuten na de rust Oguzhan Özyakup in te brengen en dat besluit pakte goed uit. De middenvelder was na een klein uur het eindstation van een zeer fraaie Fortuna-aanval waarna hij door de voor Volendam ongrijpbare Halilovic knap alleen voor Backhaus werd gezet. Özyakup schoot vervolgens beheerst raak en bezorgde de thuisploeg de verdiende gelijkmaker.

Een kleine tien minuten later werd het 2-1 voor Fortuna. Iñigo Córdoba bediende Noslin op maat en de aanvaller kopte de tweede Limburgse goal binnen. Met de voorsprong van Fortuna kwam er een einde aan het verzet van Volendam. De thuisploeg liep via Halilovic nog uit naar 3-1. De Kroaat schoot na een fraaie individuele actie in de verre hoek raak en kreeg niet veel later een publiekswissel. Fortuna bezet na de derde zege van het seizoen de vijfde plaats in de Eredivisie.