Fortuna Sittard heeft zaterdagavond een gevoelige tik uitgedeeld aan FC Emmen. Oguzhan Özyakup werd in de slotfase de matchwinner op De Oude Meerdijk.

FC Emmen
FC Emmen
0 - 1
Fortuna Sittard

Voorafgaand aan de wedstrijd op De Oude Meerdijk was het een minuut muisstil, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de verwoestende aardbeving in Turkije en Syrië. Fortuna speelde ook met speciale Giro 555-shirts.

Eenmaal begonnen was de eerste goede kans voor de thuisploeg. Mark Diemers gaf de bal strak voor en Jeremy Antonisse kon hem binnenlopen, maar de aanvaller, die zijn basisdebuut voor Emmen maakte, tikte de bal over.

In de eerste helft kregen ook Diemers en Ahmed El Messaoudi kansen om te scoren tegen hun oude club. Aan de andere kant waren ook Burak Yilmaz en met name Umaro Embalo erg gevaarlijk namens de gasten. Beide ploegen kregen de bal er voor rust echter niet in.

Ook na rust kreeg Emmen kans, onder anderen via invaller Ole Romeny, maar hij schoot voorlangs. Fortuna hield stand en kwam naarmate de tweede helft vorderde beter in de wedstrijd. Mickey van der Hart hield Emmen nog op de been met een prima dubbele redding.

Een kwartier voor tijd was het alsnog raak voor de gasten. Özyakup schoof de bal heel precies in de verre hoek, langs Van der Hart: 0-1. De 43-voudig Turks international vierde die treffer door een shirt te tonen met de boodschap: Pray for Turkey. Invaller Ben Scholte miste daarna nog een flinke kans op de gelijkmaker voor Emmen.

Voor Özyakup en zijn Turkse ploeggenoten bij Fortuna betekende de 0-1 zege, de derde in vier Eredivisie-duels, een klein lichtpuntje in donkere dagen voor hun vaderland. Fortuna staat nu tiende, met een voorsprong van liefst tien punten op nummer zestien Emmen.

De ploeg van Dick Lukkien leed zijn eerste thuisnederlaag sinds 4 september en verzuimde zo afstand te nemen van de onderste plekken.