Fortuna duwt ADO Den Haag verder richting rand van de afgrond

Reacties

ADO Den Haag stevent rechtstreeks op degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie af. De hekkensluiter van de Eredivisie kreeg het zondagmiddag niet voor elkaar om Fortuna Sittard over de knie te krijgen in eigen huis.

Fortuna duwt ADO Den Haag verder richting rand van de afgrond
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
0 - 3
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Willem II won van RKC Waalwijk, FC Emmen won van Heracles Almelo en daarmee ljkt degradatie van ADO Den Haag slechts een kwestie van tijd. De ploeg van Ruud Brood stond vooraf aan het thuisduel met Fortuna Sittard namelijk stijf laatste met zestien punten en het gat met plek zestien, goed voor play-offs, was liefst acht punten. Gezien het feit dat de laatste twee ploegen dit seizoen rechtstreeks naar de Keuken Kampioen Divisie lijkt het degradatiespook niet meer te verdrijven uit het Cars Jeans Stadion.

ADO, waar het niet alleen sportief maar ook bestuurlijk onzekere tijden zijn, werd zondagmiddag wel weer gesteund door zeventienhonderd supporters, maar ook die inspireerden de ploeg van Brood niet om boven zichzelf uit te stijgen. ADO Den Haag had dan wel het balbezit voor rust, het was toch echt Fortuna dat de score opende vlak voor rust. Zian Flemming schoot zes minuten voor het einde van de eerste helft de 0-1 binnen. Een score die met dank aan Piet Velthuizen, die na zijn mislukte Eredivisie-rentree het Fortuna-doel weer verdedigde, ook tot de rust bleef staan. Velthuizen redde op pogingen van Marko Vejinovic, Ricardo Kishna en Gianni Zuiverloon.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

ADO Den Haag zocht na rust logischerwijs direct de aanval om die minimale 0-1 achterstand weg te poetsen, maar het ging na drie minuten direct mis in de tegenstoot. Mats Seuntjens profiteerde van een enorme mispeer van Zuiverloon en stuurde Flemming weg. Die mocht na zijn goal ook nog een assist noteren omdat Sebastian Polter Flemmings voorzet bij de tweede paal binnen wist te werken: 0-2.

Hoewel Brood nog Michiel Kramer en Bobby Adekanye binnen de ploeg bracht om de aanvallende intenties kracht bij te zetten, kwam ADO die knak niet meer te boven. De ADO-verdediging was namelijk zo lek als een mandje en daar profiteerde Fortuna nog één keer van. Tesfaldet Tekie liep dwars door de Haagse defensie en bepaalde de eindstand op 0-3. Even dacht Fortuna nog een strafschop te krijgen nadat Bas Nijhuis naar het scherm werd geroepen door de VAR, maar de arbiter legde de bal niet op de stip na een handsbal.

Met een achterstand van acht punten, met nog vier wedstrijden te gaan, lijkt ADO Den Haag volgend seizoen voor het eerst sinds het seizoen 2007/08 weer op het tweede niveau van Nederland te gaan spelen.

ADO Den Haag Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Willem II
34
8
7
19
40-68
-28
31
15
RKC Waalwijk
34
7
9
18
33-55
-22
30
16
FC Emmen
34
7
9
18
40-68
-28
30
17
VVV-Venlo
34
6
5
23
43-91
-48
23
18
ADO Den Haag
34
4
10
20
29-76
-47
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.