Opmars duurt voort: hattrickheld De Leeuw helpt FC Emmen van degradatieplek af

FC Emmen staat niet langer op een directe degradatieplek. Michael de Leeuw liet De Oude Meerdijk ontploffen met een hattrick tegen Heracles Almelo.

FC Emmen
FC Emmen
3 - 1
Heracles Almelo

Waar concurrenten zoals ADO Den Haag en VVV-Venlo langzaam maar zeker hopeloos raken in de strijd tegen degradatie, daar ruiken ze bij FC Emmen juist bloed. Sinds op 20 februari de eerste overwinning van het Eredivisie-seizoen werd geboekt tegen PEC Zwolle (3-2) is de ploeg van Dick Lukkien namelijk niet meer te kloppen. FC Utrecht werd geklopt, er werd gelijkgespeeld tegen Sparta Rotterdam, FC Groningen en Feyenoord en vervolgens werden ook RKC Waalwijk en Fortuna Sittard verslagen. De achterstand op de zestien plek was daarmee nog maar één punt en het gat met de veilige vijftiende plaats was voor aanvang van het duel met Heracles Almelo nog maar vier punten.

FC Emmen had zodoende aan een punt genoeg om eindelijk weer eens een directe degradatieplek te verlaten. Maar gesteund door twaalfhonderd supporters wilde de club uit Drenthe natuurlijk een nieuwe zege in de fraaie reeks. En die zege leek er ook lange tijd te komen. Na een doelpuntloze eerste helft, waarin Jari Vlak zowel de paal als de lat trof, was het Michael de Leeuw die in de 58ste minuut een penalty mocht nemen. De captain versierde die penalty zelf.  Noah Fadiga hield De Leeuw kort beet en de aanvoerder ging makkelijk naar de grond. Jochem Kamphuis gaf een strafschop en dat cadeautje pakte De Leeuw maar al te graag uit: 1-0.

De supporters in Drenthe vierden feest, want tien minuten voor tijd stond de voorsprong van FC Emmen nog altijd op het scorebord. Het was echter wederom een penalty die de wedstrijd op z'n kop zette. Doelman Michael Verrips schatte een lange bal van Heracles Almelo helemaal verkeerd in en met een karatetrap veroorzaakte hij een penalty. Net als De Leeuw was ook Rai Vloet trefzeker. Hij maakte alweer zijn vijftiende goal van het seizoen door de bal achter Verrips, die niet mocht klagen met een gele kaart, te verschalken.

FC Emmen leek genoegen te moeten nemen met een puntje, maar dat was buiten De Leeuw gerekend. De captain nam een lange bal van Miguel Araujo op fenomenale wijze aan en een minuut voor tijd schoot hij de bal op prachtige wijze via de onderkant van de lat binnen. Wederom stond De Oude Meerdijk compleet op z'n kop en dat werd twee minuten later bepaald niet minder toen De Leeuw nóg een keer scoorde. De captain maakte de Emmen-supporters helemaal gek met een hattrick, waardoor FC Emmen nu niet meer op een directe degradatieplek staat.