Velthuizen krijgt na pijnlijke Eredivisie-rentree kans op revanche bij Fortuna

Piet Velthuizen keert in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag terug onder de lat bij Fortuna Sittard. De 34-jarige doelman krijgt daarmee de kans om zich te revancheren van zijn vervelende Eredivisie-rentree eind februari.

ADO Den Haag
0 - 3
Fortuna Sittard

Ruim twintig minuten stond Velthuizen op 28 februari op het veld bij FC Groningen - Fortuna Sittard toen de doelman zich moest laten vervangen met een blessure. De voormalig doelman van Vitesse werd destijds naar Fortuna Sittard gehaald om een keepersprobleem op te lossen en de geblesseerde Yanick van Osch te vervangen. Alexei Koselev was immers op weg naar de uitgang in Limburg.

Na de blessure van Velthuizen volgde een keeperssoap van jewelste in Sittard. Keeperstrainer  Sieb Dijkstra en hoofdcoach Sjors Ultee vlogen elkaar verbaal in de haren. Dijkstra had naar eigen zeggen aangegeven dat hij dacht dat Velthuizen niet op korte termijn zou kunnen keepen voor Fortuna. De voormalige international van Oranje had immers al lange tijd geen officieel duel meer gekeept.

Inmiddels, bijna twee maanden later, is de rust terug in Sittard. Van Osch keerde terug onder de Fortuna-lat, maar de 24-jarige doelman moet zondag het duel met ADO Den Haag laten schieten. Omdat Koselev inmiddels vertrok naar het Japanse Júbilo Iwata moet Velthuizen weer aan de bak. Het wordt zodoende zijn tweede Eredivisie-wedstrijd sinds 9 november 2014, toen Velthuizen als doelman van Vitesse zijn doel schoon hield tegen Feyenoord (0-0).